Followers

Thursday, January 19, 2012

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 539851/260

Kαθορισμός προϋποθέσεων και διαδικασιών για την εφαρμογή του  Ν.1399/83 για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Παραθερισμού Γυμνιστών

                   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                       ………………………………………………………………….
               Γ’ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΠΓ
 
1. Με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του διευθυντή του τουριστικού καταλύματος αναρτάται σε εμφανές σημείο των χώρων υποδοχής (RECEPTION) Κανονισμός που περιέχει τους όρους λειτουργίας του ΚΠΓ, ο οποίος γίνεται γνωστός στους πελάτες της μονάδας, μόλις φθάνουν στο ΚΠΓ.

2. Ο Κανονισμός των όρων λειτουργίας είναι τουλάχιστον στην Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, ή Γερμανική γλώσσα, περιέχει τους εγκεκριμένους από τον ΕΟΤ όρους και είναι δυνατό να συμπληρωθεί και με άλλους κατά περίπτωση ειδικούς όρους, που επίσης εγκρίνονται από τον ΕΟΤ.
 α. Η άσκηση γυμνισμού περιορίζεται αυστηρά στους χώρους και την παραλία μπροστά από το ΚΠΓ, μετά δε τη δύση του ήλιου απαγορεύεται σε οποιονδήποτε χώρο.
 β. Στα ΚΠΓ διαμένουν κατ’ αρχή μέλη αναγνωρισμένων γυμνιστικών συλλόγων της ημεδαπής και αλλοδαπής. Μπορεί όμως να διαμένουν σ’ αυτά για άσκηση γυμνισμού και άλλα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, εφόσον τηρούν πιστά τους όρους και κανόνες λειτουργίας του ΚΠΓ.
 γ. Ανήλικοι μη συνοδευόμενοι δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο ΚΠΓ.
 δ. Η άσκηση γυμνισμού δεν επιτρέπεται σε θαλάσσιες περιοχές μακριά από τη θαλάσσια περιοχή του ΚΠΓ με τη χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
 ε. Στη RECEPTION και τους στεγασμένους κοινόχρηστους χώρους των τουριστικών καταλυμάτων (εστιατόρια, NIGHT CLUBS, BARS κλπ.) δεν επιτρέπεται η άσκηση γυμνισμού.
 στ. Πελάτης ο οποίος παραβαίνει τον Κανονισμό καλείται να αποχωρήσει από το Κέντρο, η Δ/νση του οποίου φέρει την ευθύνη της απομάκρυνσής του.
 ζ. Ο Κανονισμός τηρείται με ευθύνη αυτού που έχει την άδεια της επιχείρησης.

3. Ο ΕΟΤ μπορεί να θεσπίσει την προσθήκη και άλλων γενικών όρων λειτουργίας ΚΠΓ, ή να τροποποιήσει τους όρους της παρούσας, τηρουμένης της νόμιμης διαδικασίας.

4. Ο ΕΟΤ ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία των ΚΠΓ τα οποία υποχρεούνται σε συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων του, άλλως επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 8 του Ν.392/1976.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
                                    Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 1983
                                               Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ

(ΦΕΚ 718, Β’, 13/12/1983)

No comments:

Post a Comment