Followers

Monday, May 10, 2010

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ (;) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΠΓ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, Jonathan Head, το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Τουρκία, έξι μόνο ημέρες από τα εγκαίνιά του, έκλεισε για τυπικούς λόγους. Λέγεται ότι ένα μπαλκόνι δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού σχεδίου που είχε υποβληθεί για έγκριση.

Η αλήθεια είναι μάλλον άλλη, κατά τον Τούρκο επιχειρηματία Ahmet Kosar, ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχειακών μονάδων στη γειτονική χώρα, ο οποίος, κατόπιν προτροπής Ευρωπαίων πελατών του, προχώρησε στην ανέγερση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στη χερσόνησο Datca, απέναντι από τη Σύμη.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, χρειάστηκε δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει χωρίς να συναντήσει αντιρρήσεις από τους κατοίκους της περιοχής. Το ξενοδοχείο δέχεται μόνο αλλοδαπούς και οι εργαζόμενοι, σχεδόν όλοι άνδρες, παραμένουν  ντυμένοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο γυμνισμός ασκείται σε συγκεκριμένους χώρους του ξενοδοχείου και σε ιδιωτική, απομακρυσμένη παραλία.. Πιστεύει όμως, ότι πίσω από το κλείσμο της μονάδας του βρίσκεται το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και η συντηρητική πολιτική που ασκεί στην κοινωνία, καθώς και η πολύπλοκη διαδικασία για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων στη γείτονα χώρα.

Αν δεν μπορέσει να άρει την προσωρινή (;) απαγόρευση λειτουργίας του, σκέπτεται να μετακομίσει στην Κροατία ή τη βόρειο Κύπρο.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, πέρα από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με μεγάλα γραφεία διακίνησης γυμνιστών της Ευρώπης ο κ. Kosar, λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια, για ευνόητους λόγους , "διαγράφηκε" ο δικτυακός τόπος που διατηρούσε, με αξιόλογη παρουσίαση της μονάδας του και εκπληκτικές φωτογραφίες.

25 χρόνια πριν, στην Ελλάδα αυτή τη φορά, το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Πετροθάλασσα Αργολίδας αναγκάστηκε επίσης να διακόψει τη λειτουργία του προσωρινά λόγω... προβλήμάτων στην αδειοδότησή του, αμέσως μετά τα εγκαίνιά του, τα οποία όμως στην συνέχεια ξεπεράστηκαν, αφού όμως προκάλεσαν ειρωνικά σχόλια  για το "πισωγύρισμα" στην τουριστική εικόνα της Ελλάδας.

Ευχόμαστε στον κ. Kosar να ξεπεράσει το σκόπελο της γραφειοκρατίας που ταλανίζει τις μεσογειακές χώρες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολυπληθών πελατών του.

No comments:

Post a Comment