Followers

Saturday, February 12, 2011

«ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ»



Με αυτό τον τίτλο η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet» σε ανταπόκρισή της από τη Muğla στις 16 Ιουνίου 2010 ενημέρωσε τους αναγνώστες της για την τύχη του πρώτου ξενοδοχείου γυμνιστών στη γείτονα χώρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan ανέφερε την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010, ότι οι επιχειρηματίες που είχαν ανοίξει το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Τουρκία εγκατέλειψαν το σχέδιό τους λόγω προβλημάτων αδειοδότησης.

Το στέλεχος του ξενοδοχείου Adaburnu Gölmar, Gürdal Yüce, ανακοίνωσε το τέλος της προσπάθειας, που οφείλεται στο πρόβλημα αδειοδότησης. Το ξενοδοχείο, συνέχισε, άνοιξε το 2007 σαν κανονική μονάδα, αλλά δέχθηκε γυμνούς πελάτες απ΄όλο τον κόσμο την 1 Μαΐου (2010), αλλά έκλεισε σε πέντε ημέρες από τις δημοτικές αρχές λόγω «έλλειψης αναγκαίων εγγράφων» και «προβλήματος αδειοδότησης». Το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από το δημοφιλή τουριστικό προορισμό της  Muğla στην περιοχή Datça, παραμένει κλειστό από τότε.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου εξήγησε ότι υπήρξε τεράστια απογοήτευση στην  πελατεία του. Η λειτουργία της μονάδας θα μπορούσε να αποβεί ευεργετική για όλες τις πλευρές. Περισσότερες από 2.700 κρατήσεις ακυρώθηκαν λόγω του προβλήματος.

H αδειοδότηση οποιασδήποτε ξενοδοχειακής μονάδας  στην Τουρκία υπόκειται σε έγκριση των αρχιτεκτονικών σχεδίων από τις αρμόδιες αρχές. Με απλά λόγια, τα τελικά σχέδια πρέπει να συμφωνούν με τα αρχικά. Εάν υπάρχουν έστω και μικρές διαφοροποιήσεις από τα αρχικά σχέδια, οι σρχές απορρίπτουν την αδειοδότηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομική διαδικασία της Τουρκίας.


Οι επιχειρηματίες διόρθωσαν τα τελικά σχέδια που υπέβαλαν αμέσως στις αρμόδιες αρχές, αλλά η μακρόχρονη διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα η μονάδα να μη διαθέτει καμια από τις δύο άδειες που χρειαζόταν για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Η έλλειψη των αδειών με τη σειρά της οδήγησε αναπόφευκτα τσον τερματισμό όλων των δραστηριοτήτων από το τοπικό κυβερνείο.

  

No comments:

Post a Comment