Followers

Sunday, February 14, 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ Δ')


Εκ μέρους του κράτους ή των κοινοτήτων, δεν απαγορεύεται η φυσιολατρία, αλλά κρατούνται σε απόσταση. Στη χώρα μας παρέχονται άδειες για κέντρα. Γι΄αυτό έρχεται κανείς σε επαφή με τα μέλη του γραφείου. Πάντως, μέχρι τώρα στη χώρα μας, δεν θέλησαν να παραχωρήσουν στις ομοσπονδίες το καταστατικό ενώσεως. Δεν είναι άλλωστε βέβαιο ότι δεν θα έπρεπε να αποδοθεί τούτο σε αμέλεια, να προβούν στα δέοντα διαβήματα οι ομοσπονδίες.

Η αρνητική στάση της Εκκλησίας μας είναι δικαιολογημένη και δίκαιη; Κατά τη γνώμη μου η ουδέτερη στάση πρέπει να απορριφθεί. Με τους λαϊκούς της, οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή οφείλουν να πληρούν ένα ρόλο ενεργό για την Εκκλησία
αλλά ίσως όχι αποκλειστικά από τους λαϊκούς η Εκκλησία από τη δική της πλευρά οφείλει να διαφυλάξει και να αναβαθμίσει κάθε τι, που είναι ορθό στο σύγχρονο κόσμο. Οι λαϊκοί και οι ιερείς πρέπει να μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη της Εκκλησίας των. Μόνον τότε η Εκκλησία, ευνοώντας αυτόν τον τρόπο ανέσεως, μάλιστα μέσα στα μέτρα που το ασκούν, χάρις στις καλώς διαρθρωμένες ομοσπονδίες, θα μπορούσε να επωφεληθεί της ευκαιρίας να περιλάβει στους κόλπους της αυτόν τον άξιο ουμανισμό.
Σημείωση:
Η μετάφραση του παραπάνω άρθρου έγινε από τα Ολλανδικά ή τα Γαλλικά από φίλο πριν από πολλά χρόνια. Δυστυχώς, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αλλά ο μεταφραστής αποδίδει σε γενικές γραμμές την ερμηνεία του επισκόπου του Ρότερνταμ. Η έκθεση αυτή συντάχθηκε το 1971.

No comments:

Post a Comment