Followers

Saturday, January 02, 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες επισκέπτες των ιστολογίων μας που μάς τίμησαν το 2009 με την εμπιστοσύνη τους. 25.000 σχεδόν επισκέπτες ενημερώνονται καθημερινά για την ιστορία και τα έντυπα των γυμνιστών, με αρχειακό υλικό που για πρώτη φορά δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.
Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με άλλες βιβλιοθήκες του χώρου να μάς εφοδιάσουν με ανάλογο υλικό, ενώ συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού, ψάχνοντας σε κάθε γωνιά της γης, για να βρούμε το κάτι άλλο.

Ο γυμνισμός συμπληρώνει το 107ο έτος από την εμφάνισή του και παραμένει πάντα επίκαιρος παρά τα πλήγματα που δέχεται από τους αντιπάλους του. Το 2009 δεν ήταν και το καλύτερο έτος στη μακρόχρονη ιστορία του. Η συνεχής μείωση των οργανωμένων γυμνιστών, η απώλεια παραδοσιακών ακτών, η πώληση συλλόγων και η κατασυκοφάντηση του κινήματος από τους δήθεν... συντηρητικούς κύκλους, είναι αναμφισβήτητα γεγονότα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την απαγόρευση των γυμνών πεζοπόρων στο καντόνιο Άπεντσελ της Ελβετίας, την απώλεια της ακτής γυμνιστών San Onofre στην Καλιφόρνια, την πώληση συγκεκριμένων συλλόγων σε όλο τον κόσμο και τα συμβάντα στα ΚΠΓ Cap d'Agde. Βέβαια, ευθύνη φέρουν και οι γυμνιστές, που αντί να προτιμούν τα παραδοσιακά μέρη, εμφανίζονται γυμνοί σε δημόσιους χώρους (πάρκα, λίμνες, ποτάμια κ.α) προκαλώντας την κοινωνία.

Ο γυμνισμός διέπεται από αυστηρές αρχές και καμία σχέση δεν έχει με τους γυμνούς κολυμβητές ή γυμνούς περιπλανώμενους ανά την υφήλιο.

Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στη διεκδίκηση ακτών και χώρων γυμνιστών. Όπως έχουμε ήδη επισηάνει, η διαμάχη μεταξύ Αθηναίων και Θεσσαλονικέων ομάδων, με τα αιχμηρά σχόλια, τις αλληλοκατηγορίες και τις υπερβολές, έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την κατάρρευση του κράτους και τη μακρά προεκλογική περίοδο.

No comments:

Post a Comment