Followers

Thursday, December 03, 2009

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ (ΚΑΜΠΙΝΓΚ)

Πολλές συζητήσεις γίνονται τελευταία σε ιστότοπους και ιστολόγια για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων κατασκήνωσης γυμνιστών (κάμπινγκ) στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία ιδιωτικών φορέων ή διαδημοτικών αρχών.
Η λειτουργία τέτοιων χώρων σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας με πρόσβαση στη θάλασσα είναι ευπρόσδεκτη και οπωσδήποτε θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, όπως επισημαίνεται.
Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά είναι η βιωσιμότητα των χώρων αυτών, δηλαδή η απρόσκοπτη λειτουργία τους και πέραν της διετίας για την οποία θα λάβουν άδεια λειτουργίας.
Με δεδομένη τη διεθνή οικονομική ύφεση, τις εγγενείς αδυναμίες του τουριστικού κυκλώματος στην Ελλάδα, τη νοοτροπία των περισσοτέρων επιχειρηματιών που αποβλέπουν στο εύκολο και γρήγορο κέρδος, την έλλειψη σαφούς πολιτικής –ο γυμνισμός δεν περιλαμβάνεται στις μορφές ειδικού τουρισμού– από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, την έλλειψη επαρκών διαφημιστικών κονδυλίων και άλλων συνθηκών (πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών (το όλο εγχείρημα δεν θα στεφθεί από επιτυχία).
Οι γυμνιστές, ημεδαποί και αλλοδαποί, έχουν υψηλές προσδοκίες από τη λειτουργία των αντίστοιχων κέντρων του εξωτερικού. Μπορεί η Ελλάδα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, αλλά, στον τομέα του γυμνισμού παραμένει ουραγός. Δεν υπάρχει η διάθεση ή μάλλον η πολιτική βούληση από την εκάστοτε κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προώθηση του γυμνισμού.
Δεν υπάρχουν άλλωστε τα κίνητρα για τη λειτουργία χώρων κατασκήνωσης γυμνιστών (κάμπινγκ), γιατί στις τοπικές κοινωνίες επικρατούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα και το πολιτικό κόστος είναι πάνω απ' όλα.
Ποιος επιχειρηματίας θα λειτουργήσει οργανωμένο κάμπινγκ γυμνιστών χωρίς να αντιμετωπίσει τα οργανωμένα συμφέροντα άλλης ομάδας που θα προσπαθήσει να τον κλείσει πριν την ώρα του με ανυπόστατες καταγγελίες και άλλες μεθόδους;



ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΚΥΡΙΟΙ!

No comments:

Post a Comment