Followers

Sunday, November 29, 2009

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ» , ALTER, ΤΡITH 28 AΠΡIΛIOY 2009

Στη σημερινή εκπομπή της η αξιόλογη παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά αναφέρθηκε σε μια επώνυμη κυρία που δηλώνει φανατική γυμνίστρια από μικρό παιδί και ζητεί από τους τηλεθεατές να μαντέψουν ποια είναι. Πρόκειται για τη Μαρία Ιωαννίδου που απάντησε στη χθεσινή επιτόπια «δημοσκόπηση» κατά την πρεμιέρα του έργου «Naked Boys Singing», όπως απάντησαν, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, και άλλοι θεατές αν κάνουν γυμνισμό ή μάλλον αν θα εμφανίζονταν γυμνοί επί σκηνής.

Το ρεπορτάζ ήταν της κ. Σταματίνας Τσιμτσιλή που παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του συγκεκριμένου έργου. Φθάσαμε στο σημείο ένα αγνό κίνημα, με ιστορία 109 χρόνων, να ακολουθεί το lifestyle των επωνύμων ανδρών και γυναικών. Περιττό να λεχθεί ότι οι συμπαρουσιαστές εξέφρασαν την άποψή τους με κόσμιο τρόπο, ιδιαίτερα η κυρία Κέλυ Σακάκου που είπε ότι γνωρίζει αρκετούς που πηγαίνουν σε απομακρυσμένα σημεία και βραχάκια για γυμνισμό. Επίσης τόνισε ότι η μακρά έκθεση του ανθρώπινου σώματος στον ήλιο προκαλεί παρενέργειες., η άποψη της οποίας μάς βρίσκει σύμφωνους.

Το θέμα δεν είναι αν η κυρία Μαρία Ιωαννίδου ή οποιαδήποτε άλλη επώνυμη κυρία κάνει γυμνισμό από μικρό παιδί, αλλά ο τρόπος παρουσίασης του θέματος από τα ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται το γυμνισμό κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Αμέσως μετά έγινε αναφορά σε δήλωση άλλου ανερχόμενου τηλεαστέρα –εμφανίζεται σε πρωινή εκπομπή του ίδιου σταθμού για τις ερωτικές του επιδόσεις στην ηλικία των 18 ετών! Δυστυχώς, τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε αναζήτηση «πικάντικων» θεμάτων και ειδήσεων, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, ακόμα και ατυχείς δηλώσεις πρωταγωνιστών, με σκοπό να επιτύχουν υψηλό μερίδιο τηλεθέασης. Το γυμνό και ο γυμνισμός στην απόλυτη υπηρεσία των ΜΜΕ.

Τέλος, για την παράσταση που είναι η μεταφορά στην ελληνική έκδοση του γνωστού αμερικανικού θεατρικού έργου της περιόδου 1998-99, θα επανέλθουμε αργότερα. Τέτοιες παραστάσεις, όπως θα θυμούνται οι παλαιοί, ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και Βρετανία τη δεκαετία του '70: «Hair» και «Oh! Calcutta!» - την τελευταία παρακολουθήσαμε το 1977 στο Λονδίνο. Σε όλες αυτές τις παραστάσεις οι ηθοποιοί ήσαν εντελώς γυμνοί, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στο γυμνισμό ή να δηλώνουν οι ίδιοι «γυμνιστές».

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης παρόμοιες παραστάσεις ανέβηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80, ταυτόχρονα με την κατάργηση της λογοκρισίας, που απέβλεπαν στην προσέλκυση θεατών που ήθελαν να δουν ζωντανό γυναικείο γυμνό.
Μια άλλη παράσταση, με μεγάλη επιτυχία, ήταν το «Χαμάμ γυναικών» (1996-97) με πρωταγωνίστριες έξι γυναίκες που συζητούσαν τα προβλήματα και τη ζωή τους σε ένα χαμάμ του Λονδίνου.

Η εμφάνιση γυμνών ηθοποιών και τραγουδιστών στη σκηνή και τον κινηματογράφο δεν σημαίνει και αποδοχή του ανθρώπινου σώματος.

Η καταξίωση του γυμνισμού ως εναλλακτικού τρόπου ζωής στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία θα προέλθει μόνο από τις υγιείς δυνάμεις του χώρου, με σωστή προβολή των αιτημάτων τους.

angmimik

No comments:

Post a Comment