Followers

Sunday, May 01, 2011

Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣE ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΦΙΕΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. (ΑFP). Οι παραθεριστές οι οποίοι περιφέρονται μακριά από την παραλία στους δρόμους μόνο με το μαγιό τους – ή ακόμη λιγότερο – θα αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την Παρασκευή  (29/4) την απαγόρευση της γύμνιας ή της εικονικής γύμνιας σε δημόσιους χώρους και τον περιορισμό των μαγιό στις πισίνες, τις ακτές, τους γειτονικούς δρόμους και πεζόδρομους κατά μήκος της ακτής.

Οι γυμνιστές που απομακρύνονται από τα καθορισμένα όρια της ακτής θα υπόκεινται σε πρόστιμα των 300 – 500 € (544 – 906 δολάρια Αμερικής). Όσοι περιφέρονται στους δρόμους με μπικίνι, μαγιό ή αμφίεση παραλίας αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 120 έως 300 €.

Οι αρχές της πόλης, όπου το λιμάνι και οι παραλίες γειτνιάζουν με την ιστορική παλιά πόλη, εγκαίρως τοποθέτησαν αφίσα που αποθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Η αφίσα εμφανίζει δύο ζευγάρια, το ένα με μαγιό που έχει διαγραφεί με κόκκινη γραμμή και το άλλο ευπρεπώς ντυμένο αλλά χωρίς την κόκκινη γραμμή.

Με τη νέα απόφαση οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι  θα εξασφαλίσουν την συνύπαρξη των πολιτών στους δημόσιους χώρους, αλλά αρνούνται ότι υποδεικνύουν στους πολίτες πώς να ντυθούν, είπε η σύμβουλος Αssumpta Escarp, υπεύθυνη γα την ασφάλεια.

Oι ιδιοκτήτες ορισμένων τουριστικών καταστημάτων καλωσόρισαν την απόφαση, αλλά οι υποστηρικτές του γυμνισμού εξαγριώθηκαν με την απόφαση.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί οι υποστηρικτές του γυμνισμού είναι αντίθετοι με την απόφαση αυτή. Τα άτομα που περιφέρονται εντελώς γυμνά στους δρόμους της Βαρκελώνης είναι λίγα και καμία σχέση δεν έχουν με τους οργανωμένους γυμνιστές. Άλλωστε κανόνες υγιεινής  και ευπρέπειας επιβάλλουν στους πολίτες να μην κυκλοφορούν με αποκαλυπτικά μπικίνι, μονοκίνι κ.λπ.
Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Βέβαια, η Βαρκελώνη που φημίζεται για την επί σειρά ετών ανοχή της στις δημόσιες, γυμνές εμφανίσεις κατοίκων και παραθεριστών της, αναγκάζεται να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό τους, προκειμένου να προστατεύσει το καλό της όνομα!

Πρακτικά, σε όλη την Ισπανία επιτρέπεται η δημόσια γυμνή εμφάνιση, αφού τόσο το Σύνταγμα του 1978 όσο και ο Ποινικός Κώδικας του 1995 (τελευταία τροποποίηση) δεν ποινικοποιούν το γυμνισμό. Με αυτό το σκεπτικό σε όλες τις ακτές της χώρας μπορεί κανείς να κάνει γυμνισμό δίπλα στους μαγιοφορεμένους.

No comments:

Post a Comment