Followers

Saturday, September 24, 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ (3) (ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

Η ενημέρωση των 14 ιστολογίων της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού γίνεται τουλάχιστο δυο φορές την εβδομάδα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Δυστυχώς, αστάθμητοι παράγοντες όπως η καθυστέρηση επίδοσης αλληλογραφίας στην περιοχή μας (μειωμένα δρομολόγια), η αδυναμία  πολλών προμηθευτών να ανταποκριθούν έγκαιρα στην εκτέλεση των παραγγελιών μας κ.ο.κ., μάς υποχρεώνουν να είμαστε συγκρατημένοι στις προσδοκίες μας για το 2011. Η ενοικίαση ταχυδρομικής θυρίδας στο γραφείο Δροσιάς κατέστη αναγκαία για την ομαλή διακίνηση της αλληλογραφίας μας, αν και το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εστιάζεται στην έλλειψη προσωπικού  ή υποστελέχωση των κέτρων διαλογής.

Αντιμετωπίζουμε, όπως πολλοί ιδιώτες-συλλέκτες, δυσκολίες στον εμπλουτισμό της μοναδικής Βιβλιοθήκης Γυμνισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη με γνήσιο αρχειακό υλικό σε καλή κατάσταση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα παρεκκλίνουμε τελικά από την εκτέλεση του προγράμματός μας για το 2011.   Ο οριστικός απολογισμός,
με συγκριτκά στοιχεία για όσους αγαπούν τη στατιστική,  θα αναρτηθεί, όπως πάντα, στις 31 Δεκεμβρίου 2011, ο τρίτος κατά σειρά από το 2009.

Το ευρώ δυστυχώς βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους συναλλασσόμενους. Έχει ήδη χάσει τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2011 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει με τη  βρετανική στερλίνα. Η σταδιακή υποτίμησή του επιβαρύνει σημαντικά την αγορά αρχειακού υλικού, που συνήθως πωλείται σε αμερικανικά δολάρια. Επίσης τα έξοδα αποστολής διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα μετά την αύξηση των ταχυδρομικών τελών από τα ΕΛ.ΤΑ στις 19 Ιανουαρίου 2011.

Όταν ξεκινήσαμε το πρώτο ιστολόγιο στις 8 Οκτωβρίου 2008  εντελώς πειραματικά, δεν περιμέναμε την απήχηση που θα είχε στους φίλους του κινήματος. Από το Μάιο 2009  η επισκεψιμότητα εκτινάχθηκε στα ύψη φθάνοντας στο τέλος  του χρόνου  τις 120.000 εμφανίσεις.   Στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 ο συνολικός αριθμός εμφανίσεων των  ανανεωμένων ιστολογίων μας έφθασε τις 1.710.244. Οι αριθμοί αυτοί είναι πρωτόγνωροι για ιστολόγια με αντικείμενο το γυμνισμό και βάση την Ελλάδα.

Η ηθική συμπαράσταση των χρηστών μετράει πάνω απ΄όλα στη δύσκολη αυτή φάση που διανύουμε.  Με πενιχρά μέσα –δεν δημοσιεύουμε πληρωμένες καταχωρίσεις λόγω των περιορισμών της
Google– αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα  του γυμνισμού που βάλλεται απ΄όλες τις πλευρές. Γι' αυτό είμαστε ευτυχείς  να λαμβάνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα με  προτάσεις, παρατηρήσεις και σχόλια για το περιεχόμενο των ιστολογίων. Όλα τα μηνύμστα διαβάζονται προσεκτικά και αρχειοθετούνται ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Επίσης ανασταλτικός παράγοντας στην απρόσκοπτη ενημέρωση των ιστολογίων είναι η απροθυμία των εκδοτών να στείλουν δωρεάν αντίτυπα των περιοδικών τους στη Βιβλιοθήκη Γυμνισμού. Με εξαίρεση τις εθνικές ομοσπονδίες της Αυστρίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ολλανδίας, τις οποίες ευχαριστούμε δημόσια για τη συμβολή τους απ' αυτό το ιστολόγιο.  Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού παρακολουθεί συνολικά 17 έντυπα σε ετήσια βάση. Η ενημέρωση κοστίζει αλλά αξίζει!



No comments:

Post a Comment