Followers

Tuesday, April 24, 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1) Μετατροπή της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας και πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Με αυτή τη μορφή η συλλογή θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος και θα εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά της.

2) Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για την εύκολη πρόσβαση των χρηστών/μελετητών. Προς το παρόν γίνεται μόνο αποδελτίωση και ευρετηρίαση των περιοδικών που παραλαμβάνονται.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραγγελίας μονόχρωμων και εγχρώμων φωτοαντιγράφων άρθρων από παλαιά περιοδικά (πριν από το 1975), με μικρή επιβάρυνση για τους μελετητές.

Ολοκληρώθηκε η εγγραφή των επιλεγμένων ηλεκτρονικών περιοδικών και δελτίων γυμνιστών σε
DVD-R. Προς το παρόν έχει αποκλειστεί η σάρωση όλων των σελίδων των εντύπων που υπερβαίνουν τις 10.000!

3) Βιβλιοδεσία των 120 τόμων περιοδικών που τώρα βρίσκονται σε διαφανείς θήκες περιοδικών. Η δαπάνη ανά τόμο ανέρχεται στο ποσό των €50.00-60.00 για πανόδετο. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα €6.000!  Όμως η βιβλιοδεσία των παραπάνω τόμων θα προστατεύσει τα έντυπα από τη φθορά του χρόνου. Σε αναζήτηση νέου βιβλιοδέτη λόγω συνταξιοδότησης του παλαιού.

4) Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού παρακολουθεί τις αντίστοιχες του εξωτερικού για ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και συγκεκριμένους διαδικτυακούς τόπους εθνικών ομοσπονδιών, συλλόγων και οργανώσεων για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωσή της.

Από τις 12 Μαΐου 2009 συνεργάζεται με ιδιωτική συλλογή-μουσείο στο Αμβούργο της Γερμανίας, που διατηρεί αξιόλογο διαδικτυακό τόπο από το 2002 και ειδικεύεται στις γερμανικές κυρίως εκδόσεις.

Εγγραφή και ενημέρωση για άρθρα και ειδήσεις γυμνιστών στους διαδικτυακούς τόπους αγγλόφωνων, κατά προτίμηση, ειδησεογραφικών πρακτορείων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, όπως «ΒΒ
C News», «The Guardian», «Daily Mail», «The Telegraph» κ.ά.  Εφόσον τα δημοσιεύματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των ιστολογίων της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού, δίνονται οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για άμεση, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση στην αρχική γλώσσα. Από τα διαδικτυακά κανάλια «YouTube» και «Dailymotion» επιλέγονται τα πιο αντιπροσωπευτικά βίντεοκλιπ με θέμα τα γυμνισμό και τη γυμνή εμφάνιση. Επίσης τακτική ενημέρωση των αναγνωστών των ιστολογίων μας  με την αναδημοσίευση του αγγλόφωνου ηλεκτρονικού τύπου με το γενικό  τίτλο «Nudes in the News».

5)
Aνταλλαγή πλεονάζοντος υλικού με ιδιώτες-συλλέκτες και κέντρα τεκμηρίωσης, του εξωτερικού, τα οποία με τη σειρά τους προσφέρουν το πλεονάζον δικό τους. Τη διετία 2011-12 το πρόγραμμα ανταλλαγής δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. λόγω της συνεχούς διολίσθησης του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και εν μέρει της βρετανικής στερλίνας.

Στις 30 Ιουνίου θα αναρτηθεί ο πέμπτος απολογισμός  της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2012, με ενδιαφέρουτα στοιχεία για την πορεία της.

Στις 19 Απριλίου έγινε αναπροσαρμογή των ταχυδρομικών τελών από τα ΕΛ.ΤΑ, μια, κατά τη γνώμη μας, άστοχη ενέργεια  παραμονή εκλογών. Τα ταχυδρομικά τέλη επιβαρύνουν σημαντικά τον απρόσκοπτο εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού.


No comments:

Post a Comment