Followers

Saturday, August 29, 2009

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη νέα ιστοσελίδα ή ιστολόγιο των Θεσσαλονικέων γυμνιστών, που σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, θα ξεκινήσειι στις 1 Σεπτεμβρίου.
Έγιναν πολλές ανακοινώσεις από την πλευρά τους για εκδηλώσεις στη Λευκάδα, την Κρήτη και τη Μύκονο, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες για τον αριθμό των συμμετασχόντων ή τα θέματα που συζητήθηκαν...
Επιμένουμε ότι οι Θεσσαλονικείς και οι Αθηναίοι γυμνιστές πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του κινήματος. Οι εκπρόσωποί τους είναι νέοι στην ηλικία, έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το κίνημα. Πρέπει όμως να παραμερισθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και ο εξοντωτικός ανταγωνισμός, που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το μέλλον του γυμνισμού.
Ο ελληνικός γυμνισμός βρίσκεται σε στασιμότητα ή και σε υποχώρηση λόγω της αδυναμίας των οπαδών του να κινητοποιηθούν. Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν πολλές μορφές δραστηριοτήτων, όπως εκδηλώσεις σε γνωστές -εθιμικά κατοχυρωμένες- ακτές, συναντήσεις σε προκαθορισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τακτική ενημέρωση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις δραστηριότητές τους (καθαρισμός ακτών, συμμετοχή σε παραπλήσιες εκδηλώσεις, διοργάνωση εκδρομών κ.α.)
Ακόμα, το σημαντικότερο, συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διασφάλιση των υφισταμένων ανεπισήμων ακτών και την προώθηση του γυμνισμού ως εναλλακτικού τρόπου ζωής για όλες τις ηλικίες..
Κλείνοντας, τονίζουμε για μια ακόμα φορά, ότι σκοπός μας δεν είναι η καθοδήγηση του κινήματος ούτε η συμμετοχή μας σε ενδεχόμενο σύλλογο γυμνιστών, αλλά η στήριξη ειλικρινών προσπαθειών για το συντονισμό των κατακερματισμένων δυνάμεων.
Η τελική τοποθέτησή μας για τη χρονιά που διανύουμε θα γίνει μετά τις 10 Οκτωβρίου, ημέρα εγκαινίων της Βιβλιοθήκης κια του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού, οπότε λήγει η καλοκαιρινή γυμνιστική χρονιά.

No comments:

Post a Comment