Followers

Saturday, August 29, 2009

«NAKATIONS = NAKED VACATIONS»


«Nakations = Naked vacations Έξω ρούχα και καημοί»
«ΕΨΙΛΟΝ» τεύχος 955, 02.08.09, σελ. 48-53
Κείμενο: Αφροδίτη Πολίτη, Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος

Ένα καλογραμμένο και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για το γυμνισμό στην Ελλάδα, ειδωμένο από την πλευρά των ...πολυτελών διακοπών με κρουαζερόπλοια, αλλά και αναφορά στη σημερινή πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται, χωρίς περιττά λόγια, εξωραϊσμούς και ευχολόγια!
Η τακτική συνεργάτιδα του «Ε» και συντάκτρια του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, Αφροδίτη Πολίτη, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του χώρου, απευθύνθηκε στους κατάλληλους ανθρώπους, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία και ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο τους, για να συγκεντρώσει το υλικό της. Με λίγα λόγια, έψαξε, ερεύνησε, διασταύρωσε και «φιλτράρισε» τις πηγές της, όπως άλλωστε προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Από την πρώτη στιγμή η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης Γυμνισμού έθεσαν στη διάθεσή της το πλούσιο αρχειακό υλικό τους, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή των φωτογραφιών που συνοδεύουν το εξαιρετικό κείμενό της.
Η Αφροδίτη Πολίτη, ο Γεράσιμος Δομένικος και όλη η συντακτική ομάδα του «Ε» αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την παρουσίαση ενός τέτοιου θέματος.

No comments:

Post a Comment