Followers

Saturday, August 29, 2009

KATAΓΡΑΦΗ ΑΚΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μελετώντας τους οδηγούς γυμνιστών που κυκλοφορούν σε ετήσια βάση στην Ευρώπη (5 τον αριθμό) διαπιστώσαμε πολλές ανακρίβειες σχετικά με τον κατάλογο ανεπίσημων ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα.
Δυστυχώς οι ανακρίβειες αναπαράγονται χρόνο με το χρόνο και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των ημεδαπών και αλλοδαπών επισκεπτών.
Παλαιότερα, για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών γυμνιστών-επισκεπτών στο Ραμνούντα είχε δοθεί η διεύθυνσή μας στην Εκάλη Αττικής. Πολλοί επισκέπτες, ιδίως Ιταλοί, έρχονταν στο σπίτι μας, νομίζοντας ότι διαθέτουμε κατασκηνωτικό χώρο και ορισμένοι επέμεναν να διανυκτερεύσουν στον κήπο μας!
Γι΄αυτόν το λόγο δημοσιεύουμε το προσχέδιο ενός ερωτηματολογίου για τις εξακριβωμένες παραλίες που η αναλογία γυμνιστών υπερβαίνει το 70%, τουλάχιστο κατά την περίοδο Μαίου - Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα της καταγραφής, αφού επεξεργασθούν και μεταφραστούν στα Αγγλικά, θα σταλούν στους εκδότες των οδηγών, με την παράκληση να δημοσιευθούν στις εκδόσεις του 2010 ή 2011, αν ο οδηγός εκδίδεται κάθε δύο χρόνια.
Τα συμπληρωμένα και επεξεργασμένα ερωτηματολόγια καταγραφής θα περάσουν αμέσως στο ηλεκτρονικό αρχείο μας και μια φορά το χρόνο θα αναθεωρούνταιι για τυχόν μεταβολές. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταγραφής ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα θα αποτελέσει τη βάση δεδομένων για την πραγματική κατάσταση των ελληνικών ακτών και θα βοηθήσει, χωρίς αμφιβολία, τους εκατοντάδες επισκέπτες των ακτών γυμνιστών.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, η δημοσίευση των δελτίων καταγραφής θα γίνεται ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και περιοχή (π.χ. Ήπειρος - Ν. Θεσπρωτίας - Δήμος Σαγιάδας - Θέση κ.ο.κ.)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ
Ονομασία ακτής:
Περιγραφή: (άμμος - χαλίκια - βράχος - σκληρό έδαφος - επικίνδυνη κλίση)
Χώρος στάθμευσης: (σύντομη περιγραφή)
Απόσταση από πλησιέστερη
1) στάση λεωφορείου ... (μέτρα κατά προσέγγιση, δίνοντας αριθμό γραμμής αστικού ή υπεραστικού λεωφορείου με ενδεικτική τιμή κομίστρου)
2) κατάλυμα (αναφέρεται το είδος) ...
3) κατάστημα προμηθειών ...
Κατάσταση παραλίας (στοιχεία 2009): (επίσημη)*- (ανεπίσημη) - (ανεκτή)
Κατάταξη παραλίας με βάση το ποσσοτό γυμνιστών:
Διευκολύνσεις: τουαλέτες, πόσιμο νερό, πώληση αναψυκτικών, εστιατόριο, θαλάσσια αθλήματα (ενοικίαση ποδηλάτων, κανό, μικρών σκαφών κοκ), κάδοι απορριμμάτων, κάδοι ανακύκλωσης κ.λπ.
Προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ: εφικτή - ανέφικτη
Συγκριτική τιμή για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (υπολογίζεται το κόστος μετάβασης και επιστροφής μαζί με τα έξοδα παραμονής. Το ποσό είναι ενδεικτικό και σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό. Αφορά μόνο οργανωμένες ακτές (π.χ. Φαληράκι Ρόδου) που επιτρέπουν το γυμνοστηθισμό ή και το γυμνισμό σε κάποιο σημείο).
Άλλες παρατηρήσεις:
Εδώ αναφέρονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ακτής, αν υπάρχουν.
Ημερομηνία και τόπος υποβολής δελτιου καταγραφής:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:

Το δελτίο συμπληρώθηκε από τον/την:
(Απαραίτητη η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, προαιρετικό κινητό ή σταθερό τηλέφωνο για επικοινωνία. Τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται.
* Αναφέρεται η ύπαρξη πινακίδας ή οποιουδήποτε άλλου σημείου

Ημερομηνία υποβολής:
Τα δελτία καταγραφής (ερωτηματολόγια) υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 10 Απριλίου μέχρι και 1 Σεπτεμβρίου 2009, ώστε να επεξεργασθούν και υποβληθούν εγκαίρως στους διευθυντές σύνταξης των οδηγών.

No comments:

Post a Comment