Followers

Wednesday, May 12, 2010

3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκε από το δικτυακό τόπο www.worldnakedbikeride.gr η διοργάνωση της 3ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010 και ώρα εκκίνησης στις 20.00, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ακριβής τόπος συγκέντρωσης των ποδηλατιστών.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα επιτραπεί η γυμνή ποδηλατοδρομία από τις τοπικές αρχές, οι οποίες θα επικαλεστούν τη διάταξη περί δημοσίας αιδούς του Ποινικού Κώδικα. Κατά δεύτερο, ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στην Ελλάδα ενδιαφέρεται περισσότερο για πικάντικα θέματα, με δόση γυμνού, ιδιαίτερα γυναικείου, προκειμένου να προβάλει μια πραγματικά καταξιωμένη στο εξωτερικό εκδήλωση. Ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα θα διακινδυνεύσει σίγουρη σύλληψη,. παραπομπή στο αυτόφωρο και καταδίκη για προσβολή της δημοσίας αιδούς; Προφανώς, οι διοργανωτές αγνοούν τη σχετική διάταξη. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι τοπικές αρχές θα αντιδράσουν δυναμικά και θα ζητήσουν την επέμβαση της δικαιοσύνης;

Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 είχε συλληφθεί αλλοδαπός ποδηλατιστής που τόλμησε να εμφανιστεί γυμνός. Ο άνθρωπος είχε πλήρη άγνοια του κινδύνου και βασίστηκε προφανώς στη διαβεβαίωση των διοργανωτών.

Πότε επιτέλους θα βάλουμε μυαλό σ' αυτήν τη χώρα;
angmimik

No comments:

Post a Comment