Followers

Sunday, October 02, 2011

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2011


Δυο θέματα κυριάρχησαν στο διεθνή αγγλόφωνο ηλεκτρονικό τύπο για το μήνα Σεπτέμβριο 2011: η επιτυχημένη γυμνή φωτογράφιση 1.200 Ισραηλινών και αλλοδαπών στη Νεκρά Θάλασσα από τον Αμερικανό φωτογράφο Spencer Tunick, σε μια υπερσυντηρητική κοινωνία, και η πρόταση δημοτικού συμβούλου της συνοικίας Castro του Αγίου Φραγκίσκου, που εισηγήθηκε τη χρήση πετσέτας ή άλλου υφάσματος από τους «γυμνιστές» της συνοικίας, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του γυμνού σώματος με τα καθίσματα για λόγους υγιεινής. Η πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη συνοικία, ανάμεσά τους και μια γυναίκα. Ο Άγιος Φραγκίσκος είναι μια από τις λίγες πόλεις που επιτρέπει τη δημόσια γυμνή εμφάνιση ανδρών και γυναικών.

Συνολικά, 112 αναρτήσεις ασχολήθηκαν με το γυμνισμό και τη γυμνή εμφάνιση, καλύπτοντας ποικιλία θεμάτων από τη σύλληψη γυμνόστηθων Βιετναμέζων σερβιτόρων σε καφενείο στο San Jose, νότια του Αγίου Φραγκίσκου, μέχρι επώνυμες εμφανίσεις ή δηλώσεις γνωστών ηθοποιών και ανθρώπων του θεάματος. Χαρακτηριστική η αντίδραση Βορειοϊρλανδού αγρότη που ζήτησε από την 23χρονη τραγουδίστρια
Rihanna να καλύψει το στήθος της, όταν η τελευταία έβγλαε το στηθόδεσμό της για τις ανάγκες του νέου διαφημιστικού της! Ο αγρότης ενοχλήθηκε γιατί το γύρισμα έγινε στον αγρό τοι.!

Απουσιάζουν, ως συνήθως, οι αναρτήσεις για το ρόλο της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας (INF/FNI)
στην παρατεταμένη κρίση του οργανωμένου γυμνισμού. Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια, μετά το κλείσιμο του γραφείου της Αμβέρσας και την περικοπή κονδυλίων, παραμένει σιωπηλός θεατής των δρώμενων, χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης.

No comments:

Post a Comment