Followers

Tuesday, January 03, 2012

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΚΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 (4)

Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού λαμβάνει τους ετήσιους οδηγούς γυμνιστών που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο, διαπιστώνουμε όμως πολλές ανακρίβειες σχετικά με την καταγραφή των ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, οι ανακρίβειες αναπαράγονται χρόνο με το χρόνο και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των ημεδαπών και αλλοδαπών γυμνιστών. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαφορία των αναγνωστών/επισκεπτών κσι στην έλλειψη ενιαίας βάσης δεδομένων.

Γι΄αυτόν το λόγο, προχωρούμε στην ηλεκτρονική σύνταξη ενός ερωτηματολογίου για τις εξακριβωμένες ακτές που η αναλογία γυμνιστών υπερβαίνει το 60% την υψηλή περίοδο. Τα αποτελέσματα της καταγραφής, αφού μεταφραστούν στις τρεις επίσημες γλώσσες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF/FNI), Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, θα υποβληθούν στους  εκδότες /συντάκτες των οδηγών, με την παράκληση να περιληφθούν στις εκδόσεις του 2013.

Οι συμπληρωμένες και ελεγμένες αιτήσεις καταγραφής θα περάσουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων και, κατά διαστήματα, θα ελέγχονται για τυχόν μεταβολές. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταγραφής ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα είναι ασφαλώς επίπονη εργασία, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει στη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολυάριθμων φίλων των ακτών γυμνιστών. Παρακαλούνται, λοιπόν,  οι αναγνώστες του ιστολογίου αυτού  να βοηθήσουν στη σύνταξη του ηλεκτρονικού δελτίου καταγραφής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγνωστών, η υποβολή των δελτίων καταγραφής να γίνεται κατά γεωγραφικό διαμέρισμα και νομό (π.χ. Ήπειρος - Ν. Θεσπρωτίας - Δήμος Σαγιάδας - Θέση Α)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Α) Ονομασία ακτής:
Β) Περιγραφή: (άμμος - χαλίκι - βράχος - σκληρό έδαφος - επικίνδυνη κλίση)
Γ) Χώρος στάθμευσης: (εδώ αναφέρεται το πλησιέστερο μέρος)
Δ) Απόσταση από:
Δ1) στάση λεωφορείου Χ (μέτρα κατά προσέγγιση, δίνοντας αριθμό γραμμής αστικού ή υπεραστικού λεωφορείου με ενδεικτική τιμή κομίστρου)
Δ2) κατάλυμα (ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ κ.ά.)
Δ3) κατάστημα προμηθειών (παντοπωλείο,  μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ)
Ε) Νομικό καθεστώς ακτής (στοιχεία 2011): (επίσημη) - (ανεπίσημη) - (ανεκτή). Η επίσημη ακτή πρέπει να έχει κατάλληλη σήμανση σε δύο τουλάχιστο γλώσσες και να φέρει το διεθνές σήμα. Η ανεπίσημη - ανεκτή συνήθως είναι εθιμικά κατοχυρωμένη.
ΣΤ) Κατάταξη ακτής με βάση το ποσοστό γυμνιστών την υψηλή περίοδο (1/7 – 30/8): (Η αξιολόγηση γίνεται με κλίμακα βαθμολογίας 10-100 ανάλογα με το ποσοστό γυμνών επισκεπτών).
Ζ) Διευκολύνσεις: τουαλέτες (αριθμός), πόσιμο νερό, πώληση αναψυκτικών, εστιατόριο, μπαρ, θαλάσσια αθλήματα (ενοικίαση ποδηλάτων, κανό, μικρών σκαφών κ.ο.κ.), κάδοι απορριμμάτων, κάδοι ανακύκλωσης κ.ά.
Η) Πρόσβαση για ΑΜΕΑ: (βαθμός δυσκολίας)
Θ) Συγκριτική τιμή για δύο ενήλικες και δύο παιδιά (υπολογίζεται το κόστος μετάβασης και επιστροφής με δημόσιο ή ιδιωτικό μέσο μαζί με τα έξοδα παραμονής. Το ποσό, πάντοτε σε €, είναι ενδεικτικό, καλύπτει τη συγκεκριμένη περίοδο και σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό).
Ι) Παρατηρήσεις:
Κ) Ημερομηνία και τόπος υποβολής δελτίου καταγραφής:
Λ) Στοιχεία συντάκτη: (Το δελτίο συμπληρώθηκε από τον/την:
(Απαραίτητη η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, προαιρετικό κινητό ή σταθερό τηλέφωνο για επικοινωνία. Τα στοιχεία ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ).
Μ) Ημερομηνία υποβολής: (Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2012)

Τα παραπάνω δελτία καταγραφής υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 10 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 στην ηλεκτρονική  διεύθυνση ταχυδρομείου  angmimik@gmail.com ή στην Τ.Θ. 52 591, 145 04  ΔΡΟΣΙΑ, ώστε να επεξεργασθούν και υποβληθούν εγκαίρως στους διευθυντές σύνταξης των οδηγών και εγχειριδίων.


No comments:

Post a Comment