Followers

Sunday, January 15, 2012

Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές ιστότοπων και στολογίων σε όλον τον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία, η ανάρτηση ανωνύμων σχολίων επί παντός επιστητού, πολλά από τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση υποβολή νομοσχεδίου για την κατάργηση της ανωνυμίας στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστο για τους διαχειριστές των ιστότοτπων και ιστολογίων, και υποχρεωτικής αναγραφής των πραγματικών στοιχείων τους.


Επικροτούμε την πρόθεση της Πολιτείας να βάλει όρια στην ασυδοσία του Διαδικτύου και να προστατεύσει την πλειονότητα των χρηστών από τις κακόβουλες ενέργειες ορισμένων, που στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για την επίτευξη των σκοπών τους.


Τα σχόλια, θετικά ή επικριτικά, πρέπει να είναι επώνυμα. Οι διαχειριστές πρέπει να γνωρίζουν τα στοιχεία του χρήστη πριν δημοσιεύσουν την ανάρτηση/σχόλιο, διαφορετικά θεωρούνται συνένοχοι, σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις. Η προληπτική λογοκρισία επιβάλλεται σε περιπτώσεις υβρεολογίου,λασπολογίας και έωλων επιχειρημάτων.


Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού και ο διευθυντής της Άγγελος Μιμηκόπουλος που υπογράφει τα κείμενά του με τη σύντμηση του ονομάτός του angmimik, δέχεται ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα από ανώνυμους. Ορισμένα παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις πληροφορίες, όμως δεν λαμβάνονται υπόψη, εφόσον υπάρχει ανωνυμία.

Ως εκ τούτου, ηλεκτρονικά μηνύματα με αρχικά ονομάτων ή ονόματα χρηστών από άλλους ιστότοπους απορρίπτονται.  Έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη, ότι δεν δημοσιοποιούμε προσωπικά δεδομένα στα ιστολόγιά μας χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, αλλά επιθυμούμε να γνωρίζουμε το συνομιλητή μας. Είναι θέμα αρχής!


No comments:

Post a Comment