Followers

Wednesday, May 04, 2016

H ΠΑΡΟΥΣΙΑ SWINGERS ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60



Το 1970 (1) κυκλοφόρησε η μελέτη «Νudist Society: An Authoritative Complete Study of Nudism in America», οι  συγγραφείς του οποίου παρουσίασαν τα εντυπωσιακά ευρήματα τετραετούς έρευνας (1964-67) στους αμερικανικούς συλλόγους γυμνιστών με παράθεση στατιστικών πινάκων. Το βιβλίο βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών (INF/FNI) το 1971 για τη συμβολή του στο γυμνιστικό κίνημα.

Στις σελίδες 105-108 του βιβλίου οι συγγραφείς με την δημοσίευση δύο πινάκων για τη συμμετοχή swingers στους συλλόγους αυτούς. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα των 432 συμπληρωθέντων ερωτηματολογίων του πίνακα 6 με την ερώτηση «Ζητήθηκε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες swinging», το 5.2% δήλωσε συχνά ότι του ζητήθηκε συμμετοχή σε ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, το 15.0% περιστασιακά και το 13.4% σπάνια, δηλαδή συνολικά 73 άνδρες και 64 γυναίκες δέχθηκαν πρόσκληση για συμμετοχή μέσα στους κατασκηνωτικούς χώρους!
|

Ο πίνακας 7 έχει την ερώτηση «σε ποιο βαθμό η ενασχόληση με την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων είναι αποτέλεσμα του γυμνισμού»
Πάλι εδώ έχουμε 65 άνδρες και 52 γυναίκες στο ίδιο δείγμα να δηλώνουν ότι η άσκηση γυμνισμού στις κατασκηνώσεις υπήρξε καταλυτική για τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων. Θεωρείται πλέον βέβαιο, ότι το 2-3% των οργανωμένων μελών συλλόγων γυμνιστών ήταν συνειδητοποιημένοι swingers!

Επίσημα οι εθνικες ομοσπονδιες γυμνιστών αρνήθηκαν την ύπαρξη swingers στους συλλόγους τους. Ζούσαν στον μικρόκοσμό τους. Τα τελευταία χρόνια έρχονται στο φως της δημοσιότητας προσωπικές μαρτυρίες μελών που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις για προχωρημένη ανταλλαγή συντρόφων στα τροχόσπιτα και στις σκηνές.

Από μια πρώτη έρευνα που έκανα στο αρχείο μου, διαπίστωσα την ύπαρξη κοινοτήτων και ομάδων swingers στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, ακόμη και εκεί που δεν λειτουργούσαν νόμιμες κατασκηνώσεις γυμνιστών!

Όλοι αποφεύγαμε να θίξουμε το θέμα, επιλέγαμε τους  αφορισμούς, προσπαθώντας να πείσουμε εατους και την κοινή γνώμη, ότι οι γυμνιστές είναι πάνω από το σεξ, ότι η ερωτική επιθυμία δεν έχει θέση στα κέντρα παραθερισμού γυμνισμού. Έπρεπε να περιμένουμε τη δεκαετία του 90 να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να λάβουμε τις αποφάσεις μας. Τότε έκπληκτοι στα σαράντα μας ανακαλύψαμε ότι η σεξουαλική έλξη στα εμπορικά κέντρα παραθερισμού γυμνισμού ήταν υγιές σύμπτωμα φυσιολογικών ανθρώπων. Αφού, λοιπόν είχε αποδυναμωθεί  η ιδεολογία μας, αποφασίσαμε να προσχωρήσουμε στον γυμνοκρατικό ηδονισμό, ο οποίος έγινε  το καταφύγιο απογοητευμένων γυμνιστών!

(1)
Williamn E. Hartman, Marilyn Fithian, and Donald Johnson, Nudist Society: An Authoritative, Compelte Study of Nudism in America (New York: Crown Pubλishers, Inc.,1970), 105-108.
Η μελέτη είναι διαθέσιμη στη
«Βιβλιοθήκη Γυμνισμού»

No comments:

Post a Comment