Followers

Sunday, November 15, 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕ/3/85
12 Φεβρουαρίου 1985

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ», με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο του γυμνιστικού κινήματος, επιθυμεί να επισημάνει τα παρακάτω.


α) Καταγγέλλει τους υπεύθυνους της ραδιοφωνικής εκπομπής της ΕΡΤ-2 «Με τον πρωινό καφέ» για το μεροληπτικό τρόπο παρουσίασης του γυμνισμού από την εκπομπή της 6 Φεβρουαρίου και την άρνησή τους να μεταδώσουν διαμαρτυρία του Συλλόγου για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του απ' αυτήν. Η στάση αυτή δημιουργεί εύλογες απορίες για τη μελλοντικά αντικειμενική παρουσίαση ενός τέτοιου σοβαρού θέματος από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και την ισότιμο μεταχείριση του Συλλόγου.

β) Καταγγέλλει τους υπεύθυνους του Δ΄Τελωνείου Πειραιώς για την αποστολή γυμνιστικών εντύπων του Συλλόγου στην Εισαγγελία Πειραιώς σαν άσεμνα, χρησιμοποιώντας νόμο του 1931 και την παράλογη επιβάρυνσή τους με 4.848 δρχ. καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διακίνηση της ελευθεροτυπίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω έντυπα δεν παραλήφθηκαν τελικά και επιστράφηκαν στον αποστολέα τους, γιατί ήταν αδύνατη η καταβολή του ποσού αυτού. Είναι απαράδεκτο το 1985 το γυμνό ανθρώπινο σώμα να θεωρείται άσεμνο και να επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία εντύπων (¹) που πραγματικά προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ και υποβιβάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

γ) Καταγγέλλει την άστοχη και άκαιρη ενέργεια του μητροπολίτη κ. Ιερόθεου Τσαντίλη (²) να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Νόμο 1399/83 περί ΚΠΓ και την επίθεσή του μέσα από θρησκευτικό έντυπο («Ορθόδοξος Τύπος» 1 Φεβρουαρίου) κατά του Συλλόγου ότι δήθεν ο τελευταίος επιδιώκει τη νομιμοποίηση του ελεύθερου και ασύδοτου γυμνισμού στη χώρα.

δ) Εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του προς τον ΕΟΤ στη δύσκολη αυτή περίοδο και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν την Πολιτεία και το νόμο 1399/83.

ε) Καυτηριάζει την υποκρισία διαφόρων παραθρησκευτικών σωματείων και εκπροσώπων της Εκκλησίας που κλείνουν τα μάτια τους στα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και επιτίθενται κατά των γυμνιστών, όταν οι ίδιοι αγνοούν τι είναι γυμνισμός.

στ) Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει ανάμειξη σε οποιαδήποτε ενοικίαση κατασκηνωτικού χώρου και άλλων μεγαλεπήβολων σχεδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

ζ) Θεωρεί απαραίτητη την καθιέρωση του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, για να εκλείψει το θλιβερό φαινόμενο των ανευθυνοϋπεύθυνων. Η καλύτερη σεξουαλική αγωγή είναι ο εθισμός των νέων ανθρώπων από την παιδική τους ηλικία στο γυμνισμό.

η) Επιδιώκει την εκλαΐκευση του γυμνισμού με την κυκλοφορία και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε ανταπάντηση της πληθώρας αντιγυμνιστικών εντύπων που διοχετεύονται αθρόα στην αγορά.

θ) Δέχεται σαν μέλη μόνο υπεύθυνα και σοβαρά άτομα, ύστερα από πολύμηνη δοκιμαστική παραμονή, κατά προτίμηση οικογένειες, ζευγάρια και μεμονωμένους άνδρες και γυναίκες σε αναλογία 1:1, ώστε να διατηρείται η επιθυμητή ισορροπία των δύο φύλων.

ι) Συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις γυμνιστών με απώτερο σκοπό τη διοργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου στην Ελλάδα τον Ιούνιο 1986 (³).

ια) Τέλος, επισημαίνει ότι τα μέλη του διακρίνονται από τις παραδοσιακές ελληνικές αρχές.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


(¹) Πρόκειται για τα «ψευδογυμνιστικά» έντυπα που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την κατάργηση της λογοκρισίας στον τύπο το 1982 και προωθούσαν άλλους σκοπούς, όπως τον πανσεξουαλισμό, την ανταλλαγή συντρόφων και όχι βέβαια το κίνημα. Τέτοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού μεταξύ των ετών 1964-1980. Τα περιοδικά αυτά έκαναν τον κύκλο τους, όπως όλα τα πράγματα, και παραχώρησαν τη θέση τους σε άλλα αμιγώς πορνογραφικά.


(²) Ιερόθεος Τσαντίλης (1920-2001), μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης (1967-2001), γνωστός πολέμιος του γυμνισμού στην περιφέρειά του, με ενεργό συμμετοχή στα γεγονότα του 1980-1985. Το κύκνειο άσμα του ήταν η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Μάιο 1985, με σκοπό την ακύρωση, ως αντισυνταγματικού, του Ν1399/83 και της απόφασης-έγκρισης λειτουργίας του ΚΠΓ«LENA-MARY BEACH HOTEL» στην Πετροθάλασσα Αργολίδας.


(³) Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Ακτές και Χώρους Αναψυχής Γυμνιστών στην Αντίπαρο, 16-19 Ιουνίου 1986, με τη συμμετοχή επιφανών γυμνιστών, μελών της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας, εκδοτών οδηγών και περιοδικών γυμνιστών, καθηγητών πανεπιστημίου εξωτερικού κ.α., σε μια χρονικά δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό (είχε προηγηθεί η αμερικανική επίθεση στη Λιβύη). Είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση στην Ελλάδα που οδήγησε σε τρία ακόμη συνέδρια στην Ουγγαρία (1987), Γαλλία (1989 και 1990). Ο ΕΟΤ, παρότι δεν εκπροσωπήθηκε, προσέφερε αριθμό λευκωμάτων και διαφημιστικών εντύπων του.

No comments:

Post a Comment