Followers

Thursday, November 19, 2009

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού γυμνισμού, με τα προσβλητικά σχόλια κατά καταξιωμένων συναδέλφων και ενημερωτικών ιστολογίων, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας νέου, αδέσμευτου και ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) για τα προβλήματα και το μέλλον του γυμνισμού.


Δυστυχώς, η πολυφωνία απουσιάζει από τον ευαίσθητο αυτόν χώρο. Οι έριδες, οι αντιπαλότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εν γένει νοοτροπία μας, στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση ενός προγράμματος προώθησης του γυμνισμού στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 1992.

Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί στο προσκήνιο πάνω από πέντε διαφορετικά άτομα που επιθυμούσαν διακαώς να ιδρύσουν πανελλήνιο σύλλογο γυμνιστών, αλλ' όμως έθεταν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τον τελικό σκοπό. Έτσι, αναγκαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμεινε μη υλοποιήσιμο.

Η πρωτοβουλία των Θεσσαλονικέων γυμνιστών στα μέσα Μαίου να προχωρήσουν άμεσα στην ίδρυση συλλόγου γυμνιστών βρήκε μεγάλη απήχηση στο χώρο μας, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο νέος, αδέσμευτος διαδικτυακός τόπος συζητήσεων (forum) θα έχει ως διαχειριστή και συντονιστές γυμνιστές υψηλού επιπέδου, γνώστες του αντικειμένου, με απεριόριστο, σεβασμό προς όλους τους χρήστες. ΑΜΕΣΕΣ, ΕΥΘΕΙΕΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και διαγραφές, γιατί σκοπός μας είναι η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης, παράθεση ιδεών και προτάσεων, εφικτών ή μη. Από τον εποικοδομητικό διάλογο σίγουρα θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν το κίνημα εν όψει του 32ου Διεθνούς Γυμνιστικού Συνεδρίου που θα γίνει στο ΚΠΓ Pizzo Greco
της Ιταλίας το Σεπτέμβριο 2010.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες και επισκέπτες της Βιβλιοθήκης, ημεδαπούς και αλλοδαπούς για την εμπιστοσύνη τους αλλά και για τις χρήσιμες παρατηρήσεις τους.

Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης Γυμνισμού έχουν ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή του υλικού και δέχονται το κοινό κανονικά από τις 10 Οκτωβρίου. Για τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, μελετητές και σπουδαστές, βρίσκονται στη διάθεσή τους από την 1 Ιουνίου.

Παράλληλα, λειτουργεί, για πρώτη φορά, το ειδικό τμήμα βιβλίων και ταινιών της δεκαετίας του '60, με θέμα τη σεξουαλική επανάσταση, τη λογοκρισία και την άνοδο της πορνογραφίας και πως η τελευταία με τον πανσεξουαλισμό που διακήρυσσε, επηρέασε το γυμνισμό της εποχής και οδήγησε τον τότε Πάπα Παύλο ΣΤ΄ (1963-78) να καταδικάσει το κίνημα.

Το νέο ιστολόγιό μας <
speciallibrary-angmimik.blogspot.com> ασχολείται αποκλειστικά με την παρουσίαση βιβλίων και ταινιών της δεκαετίας του 60 και όχι μόνο. Έχουν επιλεγεί 45 τίτλοι βιβλίων και συγκεκριμένες ταινίες που αναφέρονται στην περίοδο αυτήν.

angmimik

No comments:

Post a Comment