Followers

Thursday, June 16, 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1) Μετατροπή της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας και πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Με αυτή τη μορφή η συλλογή θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος και θα εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά της.  

2) Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για την εύκολη πρόσβαση των χρηστών/μελετητών. Προς το παρόν γίνεται μόνο αποδελτίωση και ευρετηρίαση των νέων αφίξεων που αναρτώνται στα αντίστοιχα ιστολόγια.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραγγελίας μονόχρωμων και έγχρωμων φωτοαντιγράφων άρθρων  περιοδικών (πριν από το 1975), με μικρή επιβάρυνση για τους μελετητές.
Ολοκληρώθηκε η εγγραφή των επιλεγμένων ηλεκτρονικών περιοδικών και δελτίων γυμνιστών σε
DVD-R. Προς το παρόν έχει αποκλειστεί η σάρωση όλων των σελίδων των εντύπων που υπερβαίνουν τις 10.000!

3) Βιβλιοδεσία των 120+ τόμων περιοδικών που τώρα βρίσκονται σε διαφανείς θήκες περιοδικών. Η δαπάνη ανά τόμο ανέρχεται στο ποσό των € 60.00 για πανόδετο. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα € 7.200!  Όμως η βιβλιοδεσία των παραπάνω τόμων θα προστατεύσει τα έντυπα από τη φθορά του χρόνου. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά δεμένων τόμων περιοδικών από παλαιοβιβλιοπωλεία της Γερμανίας.

4) Έχει ήδη δρομολογηθεί η ηλεκτρονική σύνδεσή της με τις αντίστοιχες του εξωτερικού για ανταλλαγή πληροφοριών. Παρακολουθούνται συγκεκριμένοι δικτυακοί τόποι για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωσή της.
Από τις 12 Μαΐου 2009 συνεργάζεται με ιδιωτική συλλογή-μουσείο στο Αμβούργο της Γερμανίας, που διατηρεί αξιόλογο δικτυακό τόπο από το 2002.
Εγγραφή και ενημέρωση για άρθρα και ειδήσεις γυμνιστών στους διαδικτυακούς τόπους του «ΒΒ
C News», «The Guardian», «Daily Mail», «The Telegraph» κ.ά.  Εφόσον τα δημοσιεύματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των ιστολογίων της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού, δίνονται οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για άμεση, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση στην αρχική γλώσσα χωρίς την παρεμβολή άλλων τόπων. Από τα διαδικτυακά κανάλια «YouTube» και «Dailymotion» επιλέγονται τα πιο αντιπροσωπευτικά βίντεοκλιπ με θέμα τα γυμνισμό και τη γυμνή εμφάνιση.

5) Ανταλλαγή πλεονάζοντος υλικού (βιβλίων και περιοδικών)  με ιδιώτες-συλλέκτες, βιβλιοθήκες και κέντρα τεκμηρίωσης γυμνισμού του εξωτερικού έναντι δικών τους. Το 2010, λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών της αγοράς (διολίσθησης του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της βρετανικής στερλίνας και αυξημένων ταχυδρομικών τελών), το πρόγραμμα ανταλλαγής περιορίστηκε στα απολύτως αναγκαία.

6) Φωτογράφιση της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού το Δεκέμβριο 2011 από επαγγελματία φωτογράφο και ανάρτηση των φωτογραφιών στα 14 ιστολόγια. Η τελευταία φωτογράφιση έγινε το 2005. Από τότε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο χώρο και έχει προστεθεί τμήμα εξυπηρέτησης συλλεκτών.


No comments:

Post a Comment