Followers

Tuesday, June 07, 2011

NEA ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (4)

Συνεχίζεται μετ' εμποδίων, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού με νέες εκδόσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά , Γερμανικά και Ιταλικά , καθώς και η αγορά παλαιών περιοδικών γυμνιστών που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1905 - 2011. Όλες οι παραλαβές αναρτώνται στα αντίστοιχα  ιστολόγιά μας και βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών/χρηστών. Ετοιμάζεται αναλυτικός κατάλογος των περιοδικών σε μορφή pdf για τους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, εμπλουτίζεται και το ειδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, speciallibrary-angmimik.blogspot.com που ειδικεύεται στη λογοκρισία, την πορνογραφία και τη σεξουαλική επανάσταση.  Επιλέγονται αντιπροσωπευτικοί τίτλοι αγγλόφωνων βιβλίων, που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1960-2005, ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους του οίκου www.alta-glamour.com
με έδρα το Seattle  των Η.Π.Α, που εμπορεύεται υλικό ερωτικού περιεχομένου. Όλα σχεδόν τα προς πώληση βιβλία,  περιοδικά  φωτογραφίες, αφίσες κ.λπ. προέρχονται από εκποίηση δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών/συλλογών,   βρίσκονται σε άριστη κατάσταση με το περικάλυμμά τους. Ορισμένα φέρουν το βιβλιόσημο του κατόχου τους.  Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός διαθέσιμων τίτλων θα υπερβεί τους 100 στο τέλος Δεκεμβρίου 2011.

Η εύρεση και αγορά περιοδικών γυμνιστών είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Με εξαίρεση τους μεγάλους γνωστούς διαδικτυακούς πωλητές  που διαθέτουν τέτοιο υλικό σε υψηλές τιμές, γενικά απουσιάζουν οι ιδιώτες πωλητές. Εύλογα κανείς αναρωτιέται τι απέγιναν τα περιοδικά γυμνιστών. Γνωρίζουμε ότι πολλά καταστράφηκαν σε επιδρομές «αρετής» του τμήματος ηθών των Η.Π.Α., Καναδά και ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, με  πρωτοβουλία    υπερσυντηρητικών οργανώσεων  που έβλεπαν στον τύπο των γυμνιστών  το «διάβολο» μεταμορφωμένο. Άλλα πολτοποιήθηκαν ή καταστράφηκαν στην πυρά. Κάποια στιγμή οι κάτοχοί τους θεώρησαν σκόπιμο να απαλλαγούν από την παρουσία τους. Αλλά και πάλι παραμένει η απορία για την τύχη των χιλιάδων αντιτύπων πεντακοσίων και πλέον διαφορετικών τίτλων περιοδικών.


Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού παραμένει η σημαντικότερη ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης για τους φίλους του κινήματος σε όλο τον κόσμο. Ό,τι παρουσιάζεται είναι διαθέσιμο στη Βιβλιοθήκη, με λίγες εξαιρέσεις που αφορούν δυσεύρετα ή πανάκριβα βιβλία και περιοδικά.

No comments:

Post a Comment