Followers

Sunday, July 17, 2016

QUO VADIS HEDONISMUS? - ΜΕΡΟΣ Ε΄


Το ελληνικό swinging με τις ιδιορρυθμίες του βάλλεται από κάθε πλευρά, από τους θεματοφύλακες των παραδοσιακών αρχών της ελληνικής οικογένειας μέχρι τους παραστρατημένους ηδονιστές που αναζητούν ευκαιριακές ερωτικές σχέσεις.

Η σειρά άρθρων του Ηρακλή Σίμου βασίζεται σε προσωπικά βιώματα, επαφές, συνομιλίες και ερωτικές συναντήσεις που είχε στο διάστημα 2012-2015, όταν αποφάσισε να εισχωρήσει στα άδυτα της εναλλακτικής μορφής σεξουαλικής συμπεριφοράς για δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, ζευγάρια όλων των ηλικιακών ομάδων.


Γιατί τα ζευγάρια καταφεύγουν στην ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων ή επιδίδονται στο προσφιλές άθλημα της τριάδας; Γιατί το ομαδικό σεξ δεν κατέχει περίοπτη θέση στην καθημερινή σεξουαλική ζωή των Ελλήνων; Πολλά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες για τη διάδοση του swinging στο κοινωνικό σύνολο.


Το 2012 δημιουργήθηκε η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» στην Εκάλη Αττικής, προκειμένου να καλύψει τις γνωστές και λιγότερο γνωστές μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς. Επιλεγμένοι τίτλοι αγγλόφωνων μονογραφιών και συλλογικών έργων εντοπίστηκαν σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, παραγγέλθηκαν, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν 150+ διδακτορικές διατριβές και θέσεις πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών που ρίχνουν φως στο φαινόμενο «swinging».


Παρά τις δεκάδες σελίδες και ομάδες με αντικείμενο το swinging στα μέσα κοινωικής δικτύωσης, ο εγχώριος έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το φαινόμενο και την ταχεία διάδοσή του στις ενεργές ηλικιακές ομάδες 25-34 και 35-44. Ο κοινωνικός στιγματισμός, η ημιμάθεια και η προληπτική λογοκρισία του Διαδικτύου ελλοχεύουν για όσους αποτολμήσουν να υπερβούν τα εσκαμμένα.


Οι ενημερωτικές ημερίδες που ετοιμάζονται με τη συνδρομή καταξιωμένων swingers θα απομυθοποιήσουν την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων στο ευρύ κοινό.


Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό, ότι το swinging δεν ανήκει στη σφαίρα της εξωσυζυγικής σχέσης, όπως κακώς υποστηρίζεται από συγκεκριμένους κύκλους, ούτε βέβαια απειλεί την υγιή μονογαμία. Γίνεται με κοινή συναίνεση και των δύο συντρόφων (συζύγων) που επιχειρούν να διευρύνουν τη σεξουαλική ζωή τους. Σίγουρα στο δρόμο προς την υπέρβαση συμβαίνουν ατυχήματα που οφείλονται στις υπερβολικές προσδοκίες των ζευγαριών και την άγνοια των βασικών κανόνων του ερωτικού παιχνιδιού.

No comments:

Post a Comment