Followers

Sunday, February 07, 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ Α')

Εισαγωγή

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που δόθηκε στον επίσκοπο του Ρότερνταμ, Αιδεσιμώτατο Μ. Α. Jansen, μια επίσημη έκθεση για τη φυσιολατρία, που αναφέρεται κυρίως σε ένα από τα πιο συζητούμενα φαινόμενα: το γυμνισμό. Ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ήσαν πολύ θετικά –κάτι που θα μπορούσε να πει κάθε φυσιολάτρης– δεν ήταν πλέον μυστικό. Η κρίση αυτή για τη φυσιολατρία έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί είχε γραφεί όχι από άλλον, παρά από μια προσωπικότητα, δηλαδή από τον αιδεσιμώτατο Πατέρα Dr J.A.M. Pennock m.s.c, διευθυντή του,καθολικού γραφείου της Υ.Η.Μ.Ο στη Χάγη, ο οποίος έκανε προσωπικά τη γνωριμία της φυσιολατρίας και δεν την πληροφορήθηκε από μακριά. Μέχρι τώρα, μόνο οι θρησκευτικοί καθολικοί κύκλοι γνώριζαν την έκθεση αυτή. Τελικά η σύνταξη του γυμνιστικού περιοδικού Naturisme (αριθ. 9/2-3) έλαβε εξουσιοδότηση να δημοσιεύσει την ανωτέρω έκθεση. Από ολόκληρο το κείμενο αφαιρέθηκαν μόνο τμήματα, που περιείχαν στατιστικά στοιχεία, γνωστά ή ξεπερασμένα από καιρό.

Σε λίγο καιρό, ο γυμνισμός αναπτύχθηκε γρήγορα. Προβλέπεται ότι ο αριθμός των μελών του, τα οποία είναι γραμμένα σε συλλόγους και ομοσπονδίες, θα διπλασιαστεί σε μερικά χρόνια, εξίσου γρήγορα όσο προ ολίγου διπλασιάστηκε. Και ίσως ο ρυθμός εξάπλωσης να είναι ακόμη πιο γρήγορος. Επίσης στο εξωτερικό, κυρίως στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Αυστρία και την Αμερική, η συμμετοχή είναι μεγάλη και διαρκώς αυξάνεται.


Πρέπει να διαχωρίσουμε την απλή φυσιολατρία από τη φυσιολατρία των φυτοφάγων. Μέσα στη χορτοφαγία, ο τελευταίος εφαρμόζει αποχή από το κρέας και το οινόπνευμα, είναι σχεδόν μια θρησκεία. Η απλή φυσιολατρία είναι πιο διαδεδομένη. Σε μας η χορτοφάγος φυσιολατρία χάνει σιγά-σιγά τα μέλη της, σε όφελος της απλής φυσιολατρίας.


Οι ομοσπονδίες φυσιολατρών στην Ολλανδία, όπως και στο εξωτερικό, δέχονται τους έγγαμους, τις οικογένειες με τα παιδιά τους και τα ζευγάρια. Οι ελεύθεροι γίνονται δύσκολα δεκτοί.


Η επιλογή είναι πολύ σοβαρή, ακόμα και για οικογένεια. Στα κέντρα γυμνιστών, τα ολλανδικά, τα οινοπνευματώδη απαγορεύονται, η επιτήρηση για την καλή ηθική τάξη είναι διακριτική, αλλά αποτελεσματική. Κανείς δεν γίνεται δεκτός, παρά κατόπιν παρουσίασης μιας ειδικής άδειας.


Οι διακοπές των φυσιολατρών συνίστανται στην ευχαρίστηση να παραμένουν γυμνοί μέσα στη φύση, στην ακρογιαλιά, στον ήλιο και το νερό, με τη μέθοδο του κάμπινγκ και των σπορ, με το διάβασμα και την ανάπαυση. Η αληθινή θεωρία συνίσταται, ότι είναι τόσο ευχάριστο να παραμένεις γυμνός, χωρίς τα ενοχλητικά μαγιό από καθένα, αφού το ίδιο κάνουν όλοι, χωρίς κανείς να το βλέπει από την άσχημη πλευρά. Η απλότητα είναι χαροποιητική. Εξυπακούεται, ότι τα παιδιά συνηθίζουν σε αυτό τον τρόπο ζωής αυθορμήτως, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Ο έφηβος προσαρμόζεται επίσης πολύ γρήγορα. Θέλησαν να πουν ότι είναι λίγο αφελές. Ίσως είναι δικαιότερο να ειπωθεί ότι είναι «φυσικό». Πολλοί συνήθισαν σε αυτό από τη γέννησή τους. μπορεί όμως να αμφισβητηθεί, εάν η φυσιολατρία αρμόζει σε όλους. Η μέθοδος να αναδημιουργείσαι πράγματι, δεν είναι ίδια σε όλον τον κόσμο, αλλά διαφέρει εξαιτίας της ιδιοσυγκρασίας του καθενός.


Οι προκαταλήψεις των ανθρώπων, εντός του κύκλου των, ως προς το είδος αυτό της άνεσης, εκδηλώνουν κατά κάποιο τρόπο ένα είδος καταπίεσης. Δεν μπορούν να μιλούν γι΄αυτό ελεύθερα, γιατί δεν είναι ανεκτό. Είναι φανερό, ότι η καταπίεση αυτή εξαφανίζεται στο εσωτερικό των κέντρων. Αλλ’ ολίγο κατ΄ολίγο το αίσθημα της καταπίεσης εξαφανίζεται στους φυσιολάτρες, οι οποίοι άλλωστε μένουν συνεπείς στον έξω κόσμο.


No comments:

Post a Comment