Followers

Thursday, February 11, 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ Β' )


Κατά κάποιο τρόπο συμφωνίας, οι φυσιολάτρες κρατούν αυτή τη διακριτικότητα μεταξύ τους, όταν είναι παρόντα άτομα του έξω κόσμου. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν φωτογραφίες στα κέντρα γυμνιστών χωρίς ειδική άδεια.


Συναντά κανείς άτομα απ΄όλες τις κοινωνικές τάξεις, χωρίς ταξικές προκαταλήψεις, θρησκείας ή πεποιθήσεων, οικογενειών διανοουμένων, ανθρώπων επιχειρηματιών, εργατών κ.λπ.


Όσον αφορά τη σωματική ομορφιά: αυτή υφίσταται ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να την παραγνωρίσει, αλλά δεν γίνεται κανείς φυσιολάτρης για το λόγο αυτό. Όλος ο κόσμος μπορεί να παραμένει γυμνός, καθώς επίσης τα ανάπηρα άτομα και οι ηλικιωμένοι, καθώς και οι μητέρες της οικογένειας, οι άνδρες και τα παιδιά. Είναι φανερό ότι η καλή συμπεριφορά δεν χρειάζεται ενδύματα. Και άλλωστε, το γεγονός να είσαι γυμνός, δεν αποκλείει κάποια καλή συμπεριφορά.


Μέσα στα κέντρα γυμνιστών ο γυμνισμός δεν εφαρμόζεται παρά στην οικογένεια, όταν κάνουν την τουαλέτα τους. Ανάμεσα σε αυτούς, που χρησιμοποιούν τη φυσιολατρία, είτε μέσα στα κέντρα, είτε μέσα στην οικογένεια, το γυμνό δεν θεωρείται πια σαν ντροπή, αυτό καθεαυτό, και τα ταμπού μεταξύ γονιών και παιδιών εξαλείφονται αυθόρμητα. Ομοίως κανείς κάνει ατμόλουτρο γυμνός. Οι μέθοδοι αυτές αναπτύσσονται εξ άλλου όσο πάει και περισσότερο έξω από την ίδια τη φυσιολατρία.


Σου κινούν την περιέργεια. Αλλά το να περιφέρεσαι μόνο γυμνός ο ίδιος ανάμεσα σε εκείνους, που επίσης εφαρμόζουν τη φυσιολατρία, συντελεί στην εξαφάνιση της περιέργειας και του ερεθισμού.


Ως προς την ερώτηση που τίθεται, γιατί όχι; δεν είναι αντικείμενο χωρίς σημασία και οι δύο τρόποι να κινείται κανείς ντυμένος ή όχι, δεν είναι καν συγκρίσιμος: η ολοκληρωτική γύμνια κάνει καλό στον άνθρωπο, δεν είναι σκανδαλώδης γίνεται τέτοια από προκλητικές στάσεις του σώματος. Ορισμένοι τρόποι ντυσίματος προκαλούν, η πείρα το αποδεικνύει: Δεν παύει να είναι άνθρωπος, αλλά γίνεται τέτοιος και μάλιστα πιο ισορροπημένος Τα δύο φύλα συναναστρέφονται κατά τρόπο ορθό και φυσικό, που αποδεικνύει, ότι η θέα του ανθρώπινου σώματος σε μια κατάσταση που αρμόζει, μπορεί να εξευγενίσει το στοιχείο «σεξουαλισμός» μέσα στη ζωή του ανθρώπου.


Εάν οι νεαροί φλερτάρουν ελεύθερα μέσα στο κάμπινγκ και τις συνηθισμένες παραλίες, το φλερτ δεν εφαρμόζεται με τόσο ολοφάνερο τρόπο μέσα στα κέντρα των γυμνιστών. Η φυσιολατρία πραγματοποιεί μια κάποια σεξουαλική ισορροπία, κατά τέτοιο τρόπο, που ο ερωτισμός της δημοσιότητας των ρεπορτάζ, των φιλμ κ.λπ. χάνουν ένα μέρος του ενδιαφέροντος. Οι άνθρωποι παραμένουν κανονικοί άνθρωποι, αλλά περισσότερο ισορροπημένοι. Οι κανονισμοί ενός μεγάλου κέντρου φυσιολατρίας της Γαλλίας συνιστούν στους παραθεριστές μεγάλη μείωση στη χρήση καλλυντικών: κόκκινο στα χείλη, αρώματα, κοσμήματα κ.λπ. Λίγες γυναίκες γνωρίζουν αυτόν τον κανονισμό, αλλά κάθε μια τον τηρεί αυθόρμητα.


Σημείωση: Ο μεταφραστής του άρθρου αποδίδει στα Ελληνικά το γυμνισμό με τον όρο «φυσιολατρία» από το διεθνή όρο «naturism» που είχε γίνει αποδεκτός από την πλειονότητα των οργανωμένων γυμνιστών. Παρ΄όλα αυτά στα Ελληνικά επικράτησε ο όρος «γυμνισμός», ακριβής απόδοση του αγγλικού «nudism» που είναι και ο πισωστός κατά την άποψή μας.

No comments:

Post a Comment