Followers

Friday, December 03, 2010

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (2)

Συνεχίζεται  απρόσκοπτα, παρά την οικονομική κρίση, ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού με νέες εκδόσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά , Γερμανικά και Ιταλικά , καθώς και η αγορά παλαιών περιοδικών γυμνιστών που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1919 - 2010. Όλες οι παραλαβές αναρτώνται στα αντίστοιχα 12 ιστολόγιά μας και βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών/χρηστών.

Παράλληλα, εμπλουτίζεται και το ειδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, speciallibrary-angmimik.blogspot.com που ειδικεύεται στη λογοκρισία, πορνογραφία και τη σεξουαλική επανάσταση.  Επιλέγονται αντιπροσωπευτικοί τίτλοι, αγγλόφωνων κατά προτίμηση βιβλίων, που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1955-2005, ανάμεσα σε εκατοντάδες βιβλία μεγάλου οίκου με έδρα το Seattle  των Η.Π.Α. Όλα σχεδόν τα βιβλία και περιοδικά προέρχονται από δημόσιες ή ιδιωτικές βιβλιοθήκες, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση με το περικάλυμμά τους. Ορισμένα φέρουν τη σφραγίδα του κατόχου τους ή, κάποιες φορές, το βιβλιόσημό του.


Η αγορά περιοδικών γυμνιστών είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Με εξαίρεση τους διαδικτυακούς πωλητές amazon.com, eBay και alibris.com που διαθέτουν τέτοιο υλικό σε υψηλές τιμές, γενικά απουσιάζουν οι πωλητές. Εύλογα κανείς αναρωτιέται τι απέγιναν τα περιοδικά γυμνιστών. Γνωρίζουμε ότι πολλά καταστράφηκαν σε κλιβάνους αμερικανικών ιδρυμάτων με πρωτοβουλία    υπερσυντηρητικών οργανώσεων  που έβλεπαν στο γυμνιστικό τύπ το «διάβολο» μεταμορφωμένο. Άλλα πολτοποιήθηκαν ή καταστράφηκαν. Κάποια στιγμή οι κάτοχοί τους θεώρησαν σκόπιμο να απαλλαγούν από την παρουσία τους. Αλλά και πάλι παραμένει η απορία για την τύχη των χιλιάδων αντιτύπων πεντακοσίων και πλέον διαφορετικών τίτλων περιοδικών.

Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού είναι η μοναδική ηλεκτρονική πηγή ενημέρωσης για τους φίλους του κινήματος. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλον τον κόσμο. Ό,τι παρουσιάζεται υπάρχει στη Βιβλιοθήκη με λίγες εξαιρέσεις που αφορούν δυσεύρετα ή πανάκριβα βιβλία και περιοδικά.


No comments:

Post a Comment