Followers

Monday, December 27, 2010

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Όπως πολλοί αναγνώστες και φίλοι γνωρίζουν,  διατηρούμε μακροχρόνια επικοινωνία με τους γυμνιστές της Βουδαπέστης από το 1987, ιδιαίτερα με το σύλλογο «Napora» του οποίου ο angmimik είναι  επίτιμο μέλος από το 1991!

Ο σύλλογος αυτός, που ιδρύθηκε το 1988 και αναγνωρίστηκε το 1989, λίγες ημέρες  πριν την αλλαγή του καθεστώτος, εξασφαλίζει για τα μέλη του κάθε χειμώνα χώρους άσκησης γυμνισμού στη Βουδαπέστη και τα προάστιά της. Οι χώροι αυτοί, ιδιωτικοί ή δημοτικοί, είναι στεγασμένοι με ατμόλουτρα (σάουνες), πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια και ευρύχωρες αίθουσες συνάντησης, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη και τυος φίλους του συλλόγου με λογικό δικαίωμα εισόδου. Τουλάχιστο δύο φορές την εβδομάδα για τρεις-τέσσερις ώρες τα μέλη του συλλόγου συναντώνται και απολαμβάνουν το γυμνισμό.

Η εμπειρία μας από τη συμμετοχή μας στις συναντήσεις του συλλόγου υπήρξε μοναδική. Αξέχαστη θα μας μείνει η εκδήλωση του 2001 στη μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα  
ELTE του πανεπιστήμιου της Βουδαπέστης, όπου απολαύσαμε φινλανδική σάουνα, ουγγρικό τζακούζι και φωτογραφηθήκαμε γυμνοί  για το καλό του χρόνου στη χιονισμένη βεράντα!

Παρόμοιες εκδηλώσεις/συναντήσεις γυμνιστών μπορούν να γίνουν σε αντίστοιχους ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα. Υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες εξοπλισμένες με όργανα γυμναστικής,  μικρές πισίνες, ατμόλουτρα κ.ο.κ., οι οποίες διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με την ανάλογη επιβάρυνση κατ’ άτομο.  Βέβαια, εδώ δεν υπάρχουν επίσημοι σύλλογοι γυμνιστών, οπότε η παραχώρηση των αιθουσών θα προσκρούσει στις γνωστές δικαιολογίες.


No comments:

Post a Comment