Followers

Saturday, December 25, 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» ανακοινώνει την ολοκλήρωση σύνταξης του Καταστατικού του, με 26 άρθρα, πλήρως εναρμονισμένα με την ελληνική σωματειακή νομοθεσία και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η προαγωγή του γυμνισμού στον ελληνικό χώρο και η επίτευξή του γίνεται με τρόπους που αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 2.

Τα υποψήφια μέλη που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την υποβολή αίτησης θεωρούνται δόκιμα για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών. Μετά, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, περνούν στην τάξη των τακτικών, αντεπιστελλόντων και παρέδρων. Παιδιά μέχρι το 14ο έτος της ηλικίας τους εγγράφονται με τους γονείς τους, ενώ με τη συμπλήρωση του έτους αυτού μπορούν να υπαχθούν στην τάξη των επικούρων μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους, οπότε ακολουθούν την πορεία των ενηλίκων. Υπάρχει ακόμη η τάξη των επιτίμων μελών για όσους παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στο κίνημα.

Το δικαίωμα εγγραφής ανέρχεται στο ποσό των €10.00  κατ' άτομο που καταβάλλεται εφάπαξ με την εγγραφή. Η συνδρομή είναι ετήσια, καταβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, το ύψος της οποίας καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Επιλέχτηκε το όνομα «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» που είναι η ελληνική απόδοση του όρου «γυμνισμός», που με τη σειρά της είναι μεταφραστικό δάνειο από την αγγλική λέξη «
nudism». O οπαδός της γυμνοκρατίας λέγεται «γυμνοκράτης».

Θα επανέλθουμε σύντομα με τη όνομα και τη διεύθυνση του δικηγόρου που έχει αναλάβει τη διαδικασία αναγνώρισης του υπό σύσταση συλλόγου μας. Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν το Καταστατικό πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και να καταβάλουν μικρό ποσό συμμετοχής στα έξοδα, που συμπεριλαμβάνει και το δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο.  

Ο πανελλήνιος αυτός σύλλογος αναμένεται να καλύψει το κενό εκπροσώπησης των Ελλήνων γυμνιστών-φυσιολατρών και θα τύχει της αμέριστης υποστήριξης της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας (INF/FNI).


Η αναγνώριση του συλλόγου εκκρεμεί από το 2008. Κατά τη διετία 2008-2010 τόσο το ιστολόγιο αυτό όσο και μεμονωμένοι γυμνιστές, μέλη της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας, αγωνίστηκαν πραγματικά για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση. Έτσι λοιπόν, σήμερα, αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση της 14 Μαρτίου 2009 για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.







No comments:

Post a Comment