Followers

Thursday, April 28, 2011

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΙΣΜΟ (2)

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου διαπιστώνουμε για μια φορά ακόμη την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας για την προώθηση του γυμνισμού και την κατοχύρωση ή, μάλλον, νομιμοποίηση συγκεκριμένων παραλιών σε όλη τη χώρα.

Τόσο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ.) όσο και ο Ελληνικός Οργανισμός
Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) πάσχουν από... οράματα. Αδυνατούν να κατανοήσουν το πρόβλημα, να εξετάσουν και να προτείνουν λύσεις, προκειμένου να ικανοποιήσουν το χρόνιο αίτημα των ημεδαπών και αλλοδαπών γυμνιστών.

Απουσιάζει το καθαρό μυαλό και επικρατεί η στενή αντίληψη του πολιτικού κόστους. Δεν βλέπουν μακριά, γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος. Βέβαια, κανείς δεν περιμένει από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα των ακτών γυμνιστών. Η ίδια, ακολουθώντας τα βήματα της προηγούμενης  αναποτελεσματικής  εξορκίζει το «γυμνό δαίμονα» ή κάνει πως δεν τον βλέπει. Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο!

Δύο ομάδες γυμνιστών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που διατηρούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, έστειλαν ανοικτές επιστολές διαδικτυακά στους τότε υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ.,  Άρη Σπηλιωτόπουλο και Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, το 2009, εκθέτοντας αναλυτικά τις απόψεις τους και αναμένοντας κάποια απάντηση. Επειδή, όπως έχουμε παρατηρήσει, δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις μέχρι σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι επιστολές ΔΕΝ ΕΦΘΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥΣ!


Αγαπητοί φίλοι γυμνιστές, οργανωμένοι ή ανοργάνωτοι,

Μην περιμένετε δραματικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες. Δυστυχώς, για όλους μας, ο γυμνισμός, ως ειδική μορφή τουρισμού, δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης, αλλ' ούτε και στην ημερήσια διάταξη των τοπικών αρχών. Ουδείς δημόσιος λειτουργός  επιθυμεί το όνομά του να ταυτιστεί με γυμνούς κολυμβητές.

28 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν1399/83 από τη Βουλή των Ελλήνων το φθινόπωρο του 1983, ο γυμνισμός παραμένει το «αποπαίδι» της τουριστικής πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι φερόμενοι ως εκπρόσωποι του κινήματος  αδυνατούν να εκφράσουν ενιαία γραμμή και αναλώνονται σε επουσιώδεις συζητήσεις στις ιστοσελίδες τους χωρίς πραγματικό αντικείμενο.  Οι αποκλεισμοί και οι διαγραφές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Η ισχύς εν τη ενώσει. Μόνον όταν όλοι, ανεξαρτήτως προσωπικών επιθυμιών, αντιληφθούν ότι προέχει ο κοινός σκοπός και οργανωθούν σε σύλλογο με ικανή εκπροσώπηση, τότε θα διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για τη λειτουργία οργανωμένων ακτών γυμνιστών και κατασκηνωτικών χώρων σε όλη τη χώρα,

Οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες είναι επαινετές, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη από τις Αρχές. Οι διαχειριστές και συντονιστές των διαδικτυακών τόπων γνωρίζουν καλά, ότι απουσία αναγνωρισμένου φορέα εκπροσώπησης, δηλαδή συλλόγου, δεν θα διεκδικήσουν με επιτυχία τα αιτήματά τους. Από το 2007 ακούμε για συλλόγους γυμνιστών, ομάδες ειδικών ενδιαφερόντων, πανελλήνιες συναντήσεις γυμνιστών και άλλες βαρύγδουπες ανακοινώσεις! Ούτε έναν κατάλογο ανεπίσημων ακτών γυμνιστών δεν μπόρεσαν να συντάξουν παρά τις υποσχέσεις τους!

Εμείς, που είχαμε συστήσει νόμιμο σύλλογο, πασχίζαμε να  συναντήσουμε τους αρμόδιους οι οποίοι προτιμούσαν τις αόριστες, ανέξοδες 
υποσχέσεις του τύπου «θα δούμε», «μελετάμε το όλο θέμα», «ξέρετε, υπάρχουν αντιδράσεις στην κοινωνία», ή «θα επιτρέπατε στη γυναίκα σας να κυκλοφορεί γυμνή στην παραλία;». Ειπώθηκε κι αυτό!

Ας σοβαρευθούμε επιτέλους. Θέλουμε το 2011 να είναι καθοριστικό έτος αποφάσεων για την πορεία μας ή μια ακόμη χρονιά απραξίας και ανυπαρξίας. Από λόγια χορτάσαμε, θέλουμε έργα, θέλουμε πραγματικούς ηγέτες που θα μας οδηγήσουν στη νίκη!


No comments:

Post a Comment