Followers

Wednesday, April 27, 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΙΣΜΟ!


Οι παρακάτω γραμμές γράφονται από έναν άνδρα γυμνιστή, με την εμπειρία 35 χρόνων σε ανεπίσημες ακτές γυμνιστών σε όλη τη χώρα.

Η Ελληνίδα οποιασδήποτε ηλικίας κάνει άφοβα γυμνισμό σε όλες σχεδόν τις ανεπίσημες ακτές της χώρας. Ορισμένες δοκιμάζουν τα ΚΠΓ του εξωτερικού.

Μεγαλωμένη με παρωχημένα στερεότυπα σε μια  υπερσυντηρητική κοινωνία που πάντοτε θεωρούσε το γυμνό σώμα «κατάρα», έκανε την επανάστασή της στα τέλη της δεκαετίας του 70, βγάζοντας το μαγιό και εκθέτοντας το σώμα της σε δημόσια θέα. Ιδιαίτερα μετά τη ψήφιση του Ν1399/83 για τα ΚΠΓ και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του ποινικού κώδικα, ο γυμνοστηθισμός έπαυσε να αποτελεί αδίκημα.


Τι όμως δεν άλλαξε στις τρεις δεκαετίες που πέρσαν από τότε; Η νοοτροπία των ανδρικού πληθυσμού που θεωρεί τη γυναίκα «κτήμα» τους. Εκείνοι έχουν το δικαίωμα να εκθέτουν γυμνοί το σώμα τους στις ακτές. Η γυναίκα, όχι! Ιδιαίτερα αν είναι παντρεμένη ή δεσμευμένη.

Η ίδια πρέπει να αντιληφθεί ότι κάνει γυμνισμό για τον εαυτό της και για κανέναν άλλο. Έχει πρωταρχικά  αποδεχθεί το σώμα της με τις όποιες ατέλειες –η κάθε γυναίκα έχει τη δική της ομορφιά-  κλείνει τα αφτιά της στις επιταγές των ΜΜΕ που προωθούν συγκεκριμένο σωματότυπο, απορρίπτει τις τάσεις της μόδας με τα ανύπαρκτα μπικίνι και αντιστέκεται σθεναρά στους ενοχλητικούς. Γνωρίζει καλά ότι δεν θα αποφύγει τα λαίμαργα βλέμματα κάποιων περίεργων που θα την κρίνουν αυστηρά για την επιλογή της να γδυθεί στην ακτή ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα φερθούν απρεπώς, όπως δυστυχώς συμβαίνει τακτικά (περίπτωση Μυρτιώτισσας στην Κέρκυρα).

Είναι ακόμη επιλογή της σε ποιον θα μιλήσει, αν θα μιλήσει ή θα ευχαριστηθεί το μπάνιο της χωρίς τη συνοδεία επίδοξων περιφερόμενων «εραστών».

Η Ελληνίδα τολμά και αυτό χαροποιεί όλο το κίνημα!



No comments:

Post a Comment