Followers

Wednesday, April 13, 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!



Η ακτή γυμνιστών της πόλης Bredene (πληθυσμός 15.118), που ανήκει διοικητικά στην επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας του Βελγίου, έλαβε την τελική άδεια λειτουργίας από την περιφερειακή φλαμανδική κυβέρνηση. Η ανακοίνωση  έγινε από την 44χρονη  υπουργό Δημοσίων Έργων και μέλος των Χριστιονοδημοκρατών, Hilde Crevits.  Με αυτή την ιστορική απόφαση  κλείνει οριστικά η περίοδος αβεβαιότητας που επικρατούσε για πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους γυμνιστές.

Η άδεια δίνει πλέον νομική υπόσταση ύστερα από 10 χρόνια  ανοχής  και συγχρόνως καθορίζει  τις προϋποθέσεις για την λήψη  συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ο τοπικός δήμος της τουριστικής πόλης που διπλασιάζει τον πληθυσμό της τους καλοκαιρινούς μήνες, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την περασμένη εβδομάδα.  Χωρίς την πολυπόθητη άδεια,  η ακτή θα έκλεινε το Σάββατο 15 Απριλίου, δεδομένου ότι την ημέρα εκείνη ξεκινούσαν  οι διακοπές του Πάσχα για το Βέλγιο.

Η αμμώδης ακτή της Bredene που εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2001, παραμένει η μοναδική ακτή γυμνιστών σε όλο το Βέλγιο. Το μήκος της φθάνει τα 350 μέτρα και δέχεται κατά προσέγγιση 1.000 γυμνιστές καθημερινά το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον τροχιόδρομο (τραμ) και κατεβαίνουν στη στάση «
Bredene Renbaan (Hippodroom)».

Η ακτή αποτελεί πόλο έλξης για τους γυμνιστές της Φλάνδρας, που παλαιότερα υποχρεώνονταν να μεταβούν στη γειτονική Ολλάνδία.

Η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της ακτής προς τη γειτονική πόλη
De Haan, που όμως δεν συναινεί σε μια τέτοια κίνηση.

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια αγώνων και πίεσης στους εκάστοτε πολιτικούς για την πολυπόθητη άδεια.  Η
Hilde Crevits έδωσε τη λύση! Ας γίνει παράδειγμα τουλάχιστον στους δικούς μας που αποφεύγουν εδώ και τρεις δεκαετίες να νομιμοποιήσουν κάποιες από τις ανεπίσημες ακτές γυμνιστών στην Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment