Followers

Thursday, September 05, 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΝΤΟΜΠΟΝΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΙΝΚΟΥΜ: ΜΕΡΟΣ ΣΤ'





Tα μεγάλα δημόσια λουτρά του Ακουίνκουμ βρίσκονταν δίπλα στο Δούναβη, ο οποίος εφοδίαζε με καθαρό, κρύο νερό μέσω του πολύπλοκου δικτύου το κεντρικό σύστημα λειτουργίας τους. Όπως όλα τα λουτρά  στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία αποτελούνταν από τρεις κύριους χώρους, το tepidarium, to caldarium και το frigidarium. To πρώτο και το τρίτο διέθεταν πάγκους για τους λουόμενους και τα τρία ευρύχωρες πισίνες.

Το
tepidarium ήταν το ζεστό δωμάτιο, όπου οι λουόμενοι προσαρμόζονταν διαδοχικά. Η ζέστη ήταν υποφερτή, αλλά όλοι φορούσαν σάνδαλα με ξύλινες σόλες, γιατί δεν μπορούσαν να περπατήσουν ξυπόλυτοι χωρίς να πάθουν εγκαύματα. Περιττό να πούμε ότι όλοι, άνδρες και γυναίκες, ήταν εντελώς γυμνοί.

Το
caldarium ήταν το καυτό δωμάτιο με θερμοκρασία 50-55° με μια μεγάλη πισίνα και χώρο ανάπαυσης. Οι λουόμενοι αλείφονταν με ελαιόλαδο και ύστερα έτριβαν το σώμα τους με βούρτσα. Η υψηλή θερμοκρασία βοηθούσε στο άνοιγμα των πόρων και την ταχύτερη εφίδρωση.

Τέλος, το
frigidarium ήταν το κρύο δωμάτιο, πάλι με πισίνα και χώρο ανάπαυσης. Εδώ οι πόροι έκλειναν σταδιακά, το σώμα επανερχόταν στην αρχική κατάστασή του σε θερμοκρασία δωμάτιου, η εφίδρωση σταματούσε. Οι λουόμενοι ηρεμούσαν και συζητούσαν περί παντός επιστητού. Ο πλέον κατάλληλος χώρος για κοινωνικά σχόλια (ποιος πήδηξε ποια στο Ακουίνκουμ, πώς το έκανε ο τάδε με τη δείνα κ.ο.κ.).

Το πλεονέκτημα για τα δημόσια λόυτρά του Ακουίνκουμ ήταν οι υπόγειες θερμές πηγές που τροφοδοτούσαν τους κύριους και βοηθητικούς χώρους

Η όλη διαδικασία θυμίζει ελαφρά φινλανδική σάουνα. Η Βουδαπέστη είναι γεμάτη από θερμές πηγές και κοντά στα ρωμαϊκά λουτρά υπάρχουν επισης τα τουρκικά λουτρά σε υπόγειο χώρο, τα οποία επισκεφθήκαμε, ως γυμνιστές με την
Kάσι  το 1987, όταν κολυμπήσαμε σε σκοτεινό χώρο και απολαύσαμε μασάζ. Τότε μόλις είχαμε γνωριστεί.

Έχοντας αυτά, λοιπόν, υπόψη μας, συνεχίζουμε την εξιστόρηση των σεξουαλικών περιπετειών του Λεύκιου Αιμίλιου και της Φλάβιας Ιουστίνας. Στις 8 το βράδυ οι 22 καλεσμένοι, ο διοικητής της Δεύτερης Λεγεώνας «Α
diutrix», η σύζυγός του, Κορνηλία, και οι δέκα διοικητές των κοόρτεων με τις συζύγους τους, έφθασαν στα δημόσια λουτρά, τα οποία ήταν κλειστά για το κοινό. Οι φύλακες χαιρέτησαν με το ρωμαϊκό τρόπο, άνοιξαν τις πόρτες και τα ζευγάρια κατευθύνθηκαν στον ειδικό χώρο, όπου γδύθηκαν. Η Ντρουσίλα με τη Λίβια, κατ’ εξαίρεση, ακολούθησαν την κυρία τους μέχρι εκεί, συγκέντρωσαν τα ρούχα της και αποσύρθηκαν σε διπλανό χώρο με τη φρουρά.

Η Κορνηλία συγκέντρωσε τις γυναίκες των διοικητών κοόρτεων και τους περιέγραψε το σχέδιο. «Εμείς θα υποδυθούμε τις αιχμάλωτες γυναίκες από τη φυλή των Σαρματών, θα φοράμε λουλούδια στα μαλλιά μας και θα το παίξουμε δύσκολες». «Έτσι θα προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των ανδρών να μας πλησιάσουν πιο εύκολα και να διαλέξουν με ποια θα πάνε!» «Βγάλτε τους χιτώνες σας, φορέστε τα σάνδαλα με τις ξύλινες σόλες». «Είστε αποτριχωμένες;» Όλες ανασήκωσαν τους χιτώνες και έδειξαν τα ροδαλά μουνιά τους». «Προβλέπω άγριο πήδημα, οι Ρωμαίοι διοικητές έχουν πάθος με τις βάρβαρες γυναίκες». Οι Σαρμάτες πριν καιρό είχαν εισβάλει στο Ακουίνκουμ και είχαν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές». Οι γυναίκες τους ήταν ψηλές, λυγερόκορμες και ποθητές. Ορισμένες είχαν εγκατασταθεί στην πολη και ασχολούνταν με την πορνεία. Ήξεραν ότι οι Ρωμαίοι πλήρωναν καλά για πήδημα  και εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία.  Ορισμένες υπηρετούσαν στα πλοία μεταφοράς και παρείχαν ερωτικές υπηρεσίες στα πληρώματα.

Στο άλλο βοηθητικό δωμάτιο οι άνδρες γδύθηκαν και άκουσαν τις οδηγίες του διοικητή της λεγεώνας. Ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο είχε εκπονήσει, προκειμένου το όργιο να ξεχωρίζει από μια απλή σαρκική επαφή. «Επίθεση κατά μέτωπο». «Διαλέξτε την αιχμάλωτη και αλλάξτε της τα φώτα!» «Ξεχάστε ότι είναι Ρωμαίες, θέλω να τις αντιμετωπίσετε σαν γυναίκες των μισητών Σαρματών, να τις γαμήσετε άγρια και να τις τιμωρήσετε, ξέρετε εσείς πως». Μετά γέλασε και συμπλήρωσε «γυναίκες μας είναι τις αγαπάμε, αλλά μην μας πάρουν τον αέρα!»

Μπήκαν στο
tepidarium και βλέπουν τις γυναίκες ολόγυμνες, αρωματισμένες και με λουλούδια στα μαλλιά τους. Ο Λεύκιος Αιμίλιος είδε τη Φλάβια Ιουστίνα που ακτινοβολούσε και έμεινε άφωνος. Τις πλησίασαν, διάλεξε ο καθένας μια και άρχισαν να αλείφονται με ελαιόλαδο. Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, ο Λεύκιος Αιμίλιος έπεσε στη Σερβίλια, γυναίκα του διοικητή της τρίτης κόορτης. Η Σερβίλία του άλειψε το καυλί με λάδι και εκείνος το σώμα της με αρωματικά έλαια. Τα χέρια δούλευαν ακατάπαυστα, ενώ οι δήθεν αιχμάλωτες έκαναν πως αντιστέκονταν. Η Φλάβια Ιουστίνα είχε ανοίξει τα πόδια της και δεχόταν τα χάδια του διοικητή της πέμπτης κοόρτης. Αυτός έβαζε το δάχτυλό του μέσα της. Εκείνη με μισόκλειστα μάτια απολάμβανε την περιποίηση του. Σε μια γωνιά η Κορνηλία έκανε πίπα στο διοικητή της πρώτης κοόρτης, ενώ ο διοικητής της λεγεώνας πηδούσε τη γυναίκα του.

Αφού δαχτυλώθηκαν, γλείφτηκαν, πηδήχτηκαν, πέρασαν στο
caldarium, όπου χάθηκαν μέσα στους ατμούς. Ο Λεύκιος Αιμίλιος έψαχνε τη Φλαβία Ιουστίνα που τον περίμενε στη γωνία. Τη φίλησε και της εκμυστηρεύθηκε πόσο την αγαπάει. Το πρόσωπό της έσταζε από ιδρώτα, αλλά εξακολουθούσε να είναι ελκυστική. Πάρθηκαν σε μια γωνιά και τελείωσε για πρώτη φορά μέσα της. Ήταν η μέρα που συνέλαβε το πρώτο της γιο, τον Κουίνκτιο Μάρκελο. Μετά έκατσαν στον πάγκο και αλείφτηκαν με αρωματικά έλαια. «Λεύκιε Αιμίλιε, το καυλί σου δεν λέει να ηρεμήσει». «Με τέτοια γυναίκα που έχω δίπλα μου, αμφιβάλλω». Η Φλαβία Ιουστίνα γονάτισε και του έκανε ολοκληρωτική πίπα μέχρι που τη ζωγράφισε στο πρόσωπο.

Γυρνώντας να δει τι έκαναν οι άλλες, παρατήρησε ότι όλες σχεδόν είχαν ζωγραφιστεί από τους διοικητές. «Αιχμάλωτες, τιμωρηθήκατε όπως σας άξιζε!» Οι ζωγραφισμένες γυναίκες υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των νικητών κι αυτοί τις φίλησαν στο μέτωπο. «Ούτε να υποκριθούμε μπορούμε με ‘σας», απάντησε ο διοικητής τηες Λεγεώνας. «Συγχαρητήρια στην Κορνηλία Αυγουστίνα για τη διοργάνωση της βραδιάς».

Στο τέλος πέρασαν στο
caldarium, έπεσαν στην κρύα πισίνα, κολύμπησαν και ξεκουράστηκαν. Ο διοικητής φρόντισε να υπάρχουν εδέσματα και άφθονο κρασί. «Χρειαζόμαστε ένα καλό φαγητό μετά το εξαντλητικό πήδημα!» Κάθισαν στα ανάκλιντρα και έφαγαν. Η Κορνηλία είχε μια καλύτερη ιδέα. Έριξε κρασί στο σώμα της, την κίνηση επανέλαβαν και οι άλλες γυναίεκς, οπότε οι άνδρες έγλειψαν τα σώματά τους. Η Ντρουσίλα με τη Λίβια, γυμνές μέχρι τη μέση έριχναν κρασί στις γυμνές γυναίκες, ενώ οι φρουροί τις φώναζαν πίσω. «Ελάτε να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».

Ήταν ένα αξέχαστο ρωμαϊκο όργιο με ανταλλαγή συντρόφων που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ήταν τόσο εξαντλημένοι από το πήδημα που κοιμήθηκαν στα ανάκλιντρα. Δεν είχαν τη δύναμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η Φλαβία Ιουστίνα με το Λεύκιο Αιμίλιο κοιμήθηκαν αγκαλιά.

Η Κορνηλία προσπαθούσε να βγάλει το καυλί του διοικητή από μέσα της, γιατί αυτός είχε αποκοιμηθεί πάνω της. Η Σερβίλια κοιμήθηκε πάνω στο σύζυγό της. Η Ντρουσίλα με τη Λίβια σκέπασαν τα ζευγάρια να μην κρυώσουν και συνέχισαν το ερωτικό παιχνίδι τους με τους φρουρούς. «Βγάλαμε το άχτι μας, ήμασταν αγάμητες για δεκαπέντε ημέρες. Τα δώσαμε όλα».

No comments:

Post a Comment