Followers

Sunday, June 12, 2016

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!


Με αφορμή σχόλιο συναδέλφου διαχειριστή της ενημερωτικής σελίδας «Πύλη Ελλήνων Swingers» (2015-) στο facebook, επανέρχομαι στο πάντα επίκαιρο θέμα της κακοδαιμονίας που παρατηρείται στον χώρο. Γιατί όλοι μας επιρρίπτουμε ευθύνες σε τρίτους για τα κακώς κείμενα και αφήνουμε εαυτούς εκτός;

Το 2015 ήταν η χρονιά του ελληνικού swinging. Δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αρκετά σοβαρά, άλλα πικάντικα, εκτόξευσαν το φαινόμενο «ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων» στα ύψη. Σαφώς, υπήρξαν ατυχή δημοσιεύματα γραμμένα κυριολεκτικά στο πόδι από συντάκτες με ανεπαρκή γνώση του αντικειμένου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο κακός χειρισμός της τρίτης κατά σειρά συνάντησης ζευγαριών, μελών γνωστού αθηναϊκού ιστότοπου γνωριμιών στην Πορταριά Πηλίου το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου 2015 και οι ερωτικές συναντήσεις ζευγαριών στη Λάρισα, την Πάτρα και τις Σέρρες Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η διαρροή πληροφοριών στον ηλεκτρονικό Τύπο έγινε εσκεμμένα από παρόντες συνδαιτημόνες!

Ο διαχειριστής της ανωτέρω σελίδας περιέλαβε το εξής σχόλιο στην τελευταία ανάρτησή του για συγκεκριμένη ημερήσια εφημερίδα της πρωτεύουσας «Με τόσες ανακρίβειες που έχει γράψει για τον χώρο, έπρεπε να φάνε 5 - 6 αιώνες!!! Αλλά ποιος ασχολείται ...». Ευσεβείς πόθοι για άσκηση προληπτικής λογοκρισίας. Εκείνο που απέφυγε ή παρέλειψε να αναφέρει, ήταν η απαρίθμηση των ανακριβειών, που όλοι γνωρίζουμε ότι οφείλεται στην ανεπαρκή ενημέρωση των συντακτών. Πώς η ίδια εφημερίδα κάνει ακριβές ρεπορτάζ για την κοινότητά μας και γράφει ανακρίβειες για τη συνάντηση της Πορταριάς.

Ο ιστότοπος «Έλληνες Ηδονιστές» αντιμετώπισε εχθρική διάθεση από την έναρξη λειτουργίας του. Ως δημιουργοί και διαχειριστές, κατηγορηθήκαμε ότι δεν επιτρέπουμε την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών ζευγαριών στον πίνακα μελών κατά νομό, ότι προβάλλουμε συγκεκριμένο κέντρο ψυχαγωγίας ενήλικων (swing club) και άλλες ανακρίβειες.

Εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία του ιστότοπου «Έλληνες Ηδονιστές», πλην όμως αυτή δεν έγινε κατανοητή από τα μέλη. Δυστυχώς συγκεκριμένα άτομα  επιχείρησαν να αποτρέψουν τις επαφές μας με μαγαζί του χώρου στον Πειραιά. Δηλώσαμε ευθαρσώς ότι στηρίζουμε και τα τρία μαγαζιά του χώρου, προβάλλουμε τις εκδηλώσεις τους και επιλέγουμε τα ίδια για τις εκδηλώσεις μας.


Διατηρούμε άριστη επικοινωνία με τον Τύπο από το 1983 και σε αυτόν οφείλουμε την προβολή των θέσεών μας. Στις δύο βιβλιοθήκες γυμνισμού και ηδονισμού στην Εκάλη υπάρχουν δεκάδες αποκόμματα Τύπου για τη μακρόχρονη παρουσία μας στον γυμνισμό και τον ηδονισμό.

Αντί, λοιπόν, να βάλλουμε κατά του Τύπου, να αναζητήσουμε την αιτία της κακοδαιμονίας και της συστηματικής υπονόμευσης του χώρου από ανθρώπους του χώρου.

Υπολογίζεται, ότι μέχρι το 2018 το 30% των ζευγαριών των ηλικιακών ομάδων 35-44 και 45-54 θα επιδίδεται σε περιστασιακή ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων και μετά ο αριθμός θα μειωθεί δραστικά, όπως ακριβώς συνέβη και με τον γυμνισμό. Θα μείνουν μόνο οι συνειδητοποιημένοι swingers!

No comments:

Post a Comment