Followers

Sunday, June 12, 2016

ΑΠΟΨΗ: ΓΑΜΟΣ & SWINGING

Τα θεμέλια του γάμου εάν φαίνεται να βρίσκονται σε κίνδυνο (περισσότερα διαζύγια) δεν είναι από το swinging, αλλά, αφενός, από τις λάθος επιλογές κριτηρίων του ζευγαριών που παντρεύονται και, αφετέρου, κυρίως από τη βαθμιαία απελευθέρωση και ανεξαρτοποίηση της γυναίκας.


Παλαιότερα, τα ζευγάρια ίσως είχαν λιγότερο επιπόλαια κριτήρια. Πάντ
ως, αυτό που είναι σίγουρο είναι     ότι     η  οικονομική αναβάθμιση και η βαθμιαία ανεξαρτοποίηση της γυναίκας διευκόλυνε τα διαζύγια. Παλαιότερα οι γυναίκες αναγκαζόντουσαν να δέχονται με σκυφτό το κεφάλι όλες τις ιδιοτροπίες του άνδρα, αυτό πλέον έχει αλλάξει και είναι σωστό.


Σαν ζευγάρι. Κάνουμε
swinging αρκετά χρόνια (εντός και εκτός Ελλάδας) και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε πάψει να είμαστε αγαπημένοι, ούτε  έχουμε ατονήσει στις προσωπικές μας σεξουαλικές σχέσεις (απεναντίας).
Όμως το swinging  είναι δίκοπο μαχαίρι…


Εάν το ζευγάρι είναι προβληματικό γενικά και εάν επιπλέον υπάρχει σεξουαλική άνοια, τότε το
swinging γίνεται  σαν εκτόνωση αυτής της προβληματικής κατάστασης και τότε μπορεί να επισπεύσει το διαζύγιο. Ιδίως εάν ένας από τους συντρόφους (συνήθως ο άνδρας) προσπαθεί να επιβάλλει στον άλλο αυτόν τον τρόπο  ζωής (εκεί αρχίζουν οι ζήλιες και αυξάνονται οι ανασφάλειες).
Δεν είναι όμως η αιτία του διαζυγίου…


Αντίθετα, εάν το ζευγάρι είναι αγαπημένο και ο γάμος στηρίζεται σε σωστά κριτήρια αλληλοεκτίμησης και συντροφικότητας, τότε το
swinging φέρνει το  που (με τον χρόνο) αρχίζει να λείπει από τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.


Σε αυτή την περίπτωση, σας διαβεβαιώνουμε ότι το
swinging όχι μόνο δεν δυναμιτίζει τα θεμέλια του γάμου, αλλά δυναμώνει τη σεξουαλική συνοχή του ζευγαριού (κατ’ επέκταση και  τη σεξουαλική του όρεξη).


To  βλέπουμε σε εμάς τους ίδιους, το έχουμε δει και σε περιπτώσεις άλλων ζευγαριών.


Στο κάτω-κάτω, αφού όλοι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις, γιατί πρέπει αυτές να καταπνίγονται μέσω του γάμου;
(Οι φαντασιώσεις, όταν καταπνίγονται, δημιουργούν μακροχρόνια δυσανασχέτηση και κάποια στιγμή, αναπόφευκτα  βγαίνουν προς τα έξω με χειρότερες συνέπειες).


Γιατί θα πρέπει, συνήθως, ο άνδρας (καμια φορά και η γυναίκα) να ζει στα κρυφά και με ενοχές της καταπιεσμένες σεξουαλικές του φαντασιώσεις;
Γιατί να μην μπορεί να μιλά για αυτές ελεύθερα στον σύντροφό του;


Υποτίθεται ότι ο γάμος θα πρέπει να στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια... (Πόσι όμως από τους «δήθεν σωστά» παντρεμένους το τηρούν;) Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι τα περισσότερα ζευγάρια που κάνουν
swinging  μάλλον βρίσκονται στην πρώτη περίπτωση όπου το  swinging είναι η εκτόνωση της εκφυλισμένης σεξουαλικής όρεξης μεταξύ τους.


Τέλος, για να γίνεται σωστό
swinging (σε ίση βάση για τον άνδρα και τη γυναίκα), πρέπει να μην υπάρχει ζήλια και κτητικότητα.


Αυτά, δυστυχώς, είναι 100% αισθήματα ανασφάλειας (εάν είσαι σίγουρος για τη σχέση σου και το «ποιον» του συντρόφου σου, δεν έχεις να ζηλέψεις), που δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε μια σωστή σχέση αμοιβαίας αγάπης, κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Ένας γάμος που «κρατιέται» με καταναγκασμό (οικονομικό ή κοινωνικό) ίσως στα μάτια μιας κοινωνίας (ιδίως μικροαστικής όπως η ελληνική) να φαίνεται πιο αποδεκτός ή λιγότερο προβληματικός, στην πραγματικότητα όμως κρύβει τεράστια προβλήματα που, αργά ή γρήγορα, βγαίνουν αναπόφευκτα στην επιφάνεια…


Ας γίνουμε, λοιπόν, περισσότερο ανεκτικοί, περισσότερο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα (οποιασδήποτε μορφής) και ας αποφεύγουμε να κρίνουμε καταστάσεις επιβάλλοντας απόψεις στερεότυπες και μη κατασταλαγμένες.
 

Με άλλα λόγια, ζήστε επιτέλους ελεύθεροι (πνευματικά και, κυρίως, κοινωνικά) σε αυτή τη χώρα…
Φιλάκια από τους «αμαρτωλούς»


[Πηγή: <sxeseis
.gr> - θέμα: swinging (ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων), η νέα «μόδα» που απειλεί τα θεμέλια του γάμου…  σχόλιο χρήστη Zeyg4035 με ημερομηνία ανάρτησης 27/7/2005. Το σχόλιο υποβλήθηκε σε greeklish].

No comments:

Post a Comment