Followers

Monday, October 25, 2010

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΚΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Έχοντας μελετήσει για πολλά χρόνια τους οδηγούς γυμνιστών που κυκλοφορούν σε ετήσια βάση στην Ευρώπη, διαπιστώσαμε πολλές ανακρίβειες σχετικά με τον κατάλογο ανεπίσημων ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, οι ανακρίβειες αναπαράγονται χρόνο με το χρόνο και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των ημεδαπών και αλλοδαπών γυμνιστών. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαφορία των επισκεπτών.

Παλαιότερα για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών γυμνιστών στο Ραμνούντα Αττικής είχε δοθεί η διεύθυνσή μας στην Εκάλη Αττικής. Πολλοί επισκέπτες, ιδίως Ιταλοί, έρχονταν στο σπίτι μας, νομίζοντας ότι διαθέτουμε κάμπινγκ και ορισμένοι επέμεναν να κατασκηνώσουν στον κήπο μας!

Γι΄αυτό το λόγο προχωρούμε στην ηλεκτρονική σύνταξη ενός ερωτηματολογίου για τις εξακριβωμένες παραλίες που η αναλογία γυμνιστών υπερβαίνει το 70% την υψηλή περίοδο. Τα αποτελέσματα της καταγραφής, αφού μεταφραστούν στα Αγγλικά, θα υποβληθούν στους εκδότες των οδηγών, με την παράκληση να περιληφθούν στις εκδόσεις του 2012.

Οι συμπληρωμένες και ελεγμένες αιτήσεις καταγραφής θα περάσουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων και, κατά διαστήματα, θα ελέγχονται για τυχόν μεταβολές. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταγραφής ακτών γυμνιστών στην Ελλάδα είναι ασφαλώς επίπονη εργασία, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει στη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολυάριθμων φίλων των ακτών γυμνιστών. Παρακαλούνται, λοιπόν,  οι επισκέπτες-γυμνιστές να βοηθήσουν στη σύνταξη του ηλεκτρονικού δελτίου καταγραφής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, η υποβολή των δελτίων καταγραφής να γίνεται ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και νομό (π.χ. Ήπειρος - Ν. Θεσπρωτίας - Δήμος Σαγιάδας - Θέση Α)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Α) Ονομασία ακτής:
Β) Περιγραφή: (άμμος - χαλίκι - βράχος - σκληρό έδαφος - επικίνδυνη κλίση)
Γ) Χώρος στάθμευσης: (εδώ αναφέρεται το πλησιέστερο μέρος)
Δ) Απόσταση από:
Δ1) στάση λεωφορείου Χ (μέτρα κατά προσέγγιση, δίνοντας αριθμό γραμμής αστικού ή υπεραστικού λεωφορείου με τιμή κομίστρου)
Δ2) κατάλυμα (διευκρινίζεται ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ κ.ά.)
Δ3) κατάστημα προμηθειών (σημειώνεται η λειτουργία καταστήματος, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ κ.ά.)
Ε) Νομικό καθεστώς ακτής (στοιχεία 2010/11): (επίσημη) - (ανεπίσημη) - (ανεκτή)
ΣΤ) Κατάταξη ακτής με βάση το ποσοστό γυμνιστών την υψηλή περίοδο (1/7 – 30/8)
Ζ) Διευκολύνσεις: τουαλέτες, πόσιμο νερό, πώληση αναψυκτικών, εστιατόριο, μπαρ, θαλάσσια αθλήματα (ενοικίαση ποδηλάτων, κανό, μικρών σκαφών κοκ), κάδοι απορριμμάτων, κάδοι ανακύκλωσης κ.ά.
Η) Πρόσβαση για ΑΜΕΑ: (βαθμός δυσκολίας)
Θ) Συγκριτική τιμή για δύο ενήλικες και δύο παιδιά (υπολογίζεται το κόστος μετάβασης και επιστροφής με δημόσιο ή ιδιωτικό μέσο μαζί με τα έξοδα παραμονής. Το ποσό, πάντοτε σε €, είναι ενδεικτικό, καλύπτει τη συγκεκριμένη περίοδο και σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό).
Ι) Παρατηρήσεις:
Κ) Ημερομηνία και τόπος υποβολής δελτίου καταγραφής:
Λ) Στοιχεία συντάκτη: (Το δελτίο συμπληρώθηκε από τον/την:
(Απαραίτητη η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, προαιρετικό κινητό ή σταθερό τηλέφωνο για επικοινωνία. Τα στοιχεία ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.)
Ημερομηνία υποβολής:

Τα δελτία καταγραφής υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 10 Νοεμβρίου 2010 μέχρι και 1 Σεπτεμβρίου 2011 στη διεύθυνση
angmimik@gmail.com, ώστε να επεξεργασθούν και υποβληθούν εγκαίρως στους διευθυντές σύνταξης των οδηγών και εγχειριδίων.

No comments:

Post a Comment