Followers

Tuesday, October 26, 2010

EΞΕΛΙΞΕΙΣ


Αναμένουμε με ανυπομονησία την επίσημη, νέα ιστοσελίδα ή ιστολόγιο των Θεσσαλονικέων γυμνιστών, που σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, επρόκειτο να ξεκινήσει στις 1 Σεπτεμβρίου 2009!

Έγιναν πολλές ανακοινώσεις από την πλευρά τους για εκδηλώσεις στη Λευκάδα, την Κρήτη και τη Μύκονο, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες για τον αριθμό των συμμετασχόντων ή τα θέματα που συζητήθηκαν. Το καλοκαίρι που πέρασε διοργάνωσαν συνάντηση φίλων τους στην Κω, με την παρουσία Τούρκων γυμνιστών. Γιατί τόση μυστικοπάθεια, κύριοι; Μήπως τελικά δεν έγιναν;

Επιμένουμε ότι όλες οι ομάδες, όπως αποκαλούνται, γυμνιστών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Χαλκίδας και άλλων πόλεων πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του κινήματος. Ο γυμνισμός βρίσκεται σε ύφεση λόγω της αδυναμίας των οπαδών του να κινητοποιηθούν. Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν πολλές μορφές δραστηριοτήτων, όπως εκδηλώσεις σε γνωστές και μη ακτές γυμνιστών, συναντήσεις σε προκαθορισμένους χώρους, ενημέρωση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις δραστηριότητές τους κ.ά.
Ακόμα συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες για τη διασφάλιση των υφισταμένων ανεπισήμων ακτών και την εκλαΐκευση του γυμνισμού. Τόσες ομάδες έχουν δημιουργηθεί στις δύο βασικές ομάδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Καιρός να δραστηριοποιηθούν…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσφατο μάλιστα, η ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης γυμνιστών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν εμφανίστηκε κανένας!

Από το ιστολόγιό μας έχουν γίνει πολλές προτάσεις, οι οποίες, για διαφορετικούς λόγους, δεν έχουν υιοθετηθεί από καμία πλευρά, όπως π.χ. η συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την κάθε ακτή με στοιχεία του 2010, προκειμένου να διορθωθούν οι ανακρίβειες που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες του εσωτερικού και εξωτερικού. Κυκλοφορούν τουλάχιστον πέντε οδηγοί γυμνιστών ετησίως, που χρειάζονται αναθεωρημένα στοιχεία.

Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι σκοπός μας δεν είναι η καθοδήγηση του κινήματος ούτε η συμμετοχή μας σε οποιονδήποτε υπό σύσταση σύλλογο γυμνιστών, αλλά η στήριξη ειλικρινών προσπαθειών για το συντονισμό των κατακερματισμένων δυνάμεων.
angmimik


No comments:

Post a Comment