Followers

Friday, October 22, 2010

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ (FORUM) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΙΝΙΚΟ ΓΥΜΝΙΣΜΟ


Με την ευκαιρία της επικείμενης συνάντησης γυμνιστών στη Θεσσαλονίκη –οπωσδήποτε ένα θετικό βήμα προς την αναγέννηση του οργανωμένου γυμνισμού- αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση της 12 Μαΐου 2009 στην ομάδα Google «γυμνισμός» για την ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Η ανάρτηση εκείνη αναφερόταν στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει μεταξύ δύο γνωστών διαδικτυακών τόπων που διεκδικούσαν την πρωτοκαθεδρία στο κίνημα.

Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον πολύπαθο χώρο του μελλοντικού γυμνισμού, με τα προσβλητικά σχόλια κατά συναδέλφων και ιστολογίων, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας νέου, αδέσμευτου και ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) για τα προβλήματα και το μέλλον του γυμνισμού.

Δυστυχώς, η πολυφωνία απουσιάζει από τον ευαίσθητο αυτόν χώρο. Οι έριδες, οι αντιπαλότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εν γένει νοοτροπία μας, στέκονται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην υλοποίηση ενός μακρόχρονου προγράμματος προώθησης του γυμνισμού στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 1992.

Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί στο προσκήνιο πάνω από πέντε διαφορετικά άτομα που επιθυμούσαν να προχωρήσουν στην ίδρυση συλλόγου, αλλ' όμως έθεταν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τον τελικό σκοπό. Έτσι, αναγκαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμεινε μη υλοποιήσιμο.

Η πρωτοβουλία της ομάδας nudismhellas από τη Θεσσαλονίκη και του κυρίου εκφραστή της, Τάσου Αβραμίδη, να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση και όχι μόνο συλλόγου γυμνιστών, έφερε τη μεγάλη ανατροπή ̶ ευχάριστη̶  και όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ανακοινώσεις τους.

Ο νέος, αδέσμευτος διαδικτυακός τόπος συζητήσεων (forum) θα έχει ως διαχειριστή και συντονιστές γυμνιστές υψηλού επιπέδου, γνώστες του αντικειμένου, με απεριόριστο σεβασμό προς τους χρήστες. ΑΜΕΣΕΣ, ΕΥΘΕΙΕΣ  και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και διαγραφές, γιατί σκοπός μας είναι η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης, παράθεση ιδεών και προτάσεων, εφικτών ή μη.  Από τον εποικοδομητικό διάλογο σίγουρα θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν το κίνημα.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες και επισκέπτες του ιστολογίου μας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς,  για την εμπιστοσύνη τους  αλλά και  τις χρήσιμες παρατηρήσεις τους.

Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης Γυμνισμού ολοκληρώνει την καταγραφή του υλικού και θα δέχεται το κοινό κανονικά από το Σεπτέμβριο. Για τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, μελετητές και σπουδαστές, βρίσκεται στη διάθεσή τους από την 1 Ιουνίου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει, για πρώτη φορά, τμήμα βιβλίων και ταινιών της δεκαετίας του '60 με θέμα τη λογοκρισία, την πορνογραφία και τη σεξουαλική επανάσταση και πως η τελευταία με τον πανσεξουαλισμό που διακήρυσσε, επηρέασε το γυμνισμό. Ήδη έχουν επιλεγεί οι τίτλοι των βιβλίων και των ταινιών και έχουν τοποθετηθεί οι αντίστοιχες παραγγελίες.
angmimik

No comments:

Post a Comment