Followers

Sunday, July 15, 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ... (2)


15/5/09
Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε χθες ένα e-mail από τον Άγγελο Μιμηκόπουλο, διαχειριστή του ιστολογίου http://naturistlibrary.blogspot.com (1) Ο Άγγελος Μιμηκόπουλος είναι αντιπρόσωπος της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας, οπότε είναι τιμή μας που επικοινώνησε μαζί μας. Εκτιμούμε πάρα πολύ τα όσα έγραψε για εμάς και πραγματικά ελπίζουμε πάντοτε να έχουμε τη χαρά να συναναστρεφόμαστε με γνήσιους και αληθινούς γυμνιστές, όπως είναι ο Άγγελος Μιμηκόπουλος.

Σας καλούμε επίσης να επισκεφθείτε το ιστολόγιό του, το οπoίο είναι ιδιαίτερα ενημερωτικό για όλους εμάς τους γυμνιστές.

Με την ευχή στο μέλλον η συνεργασία μας να είναι ακόμα πιο στενή και δημιουργική,
πολλά ευχαριστώ, η ομάδα του nudismhellas.

Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή που λάβαμε από τον Άγγελο Μιμηκόπουλο, τον οποίο ακόμα μια φορά ευχαριστούμε όλοι μας πάρα πολύ.

«Συγχαίρω θερμά την πρωτοβουλία της ομάδας nudismhellas από τη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει με προσεκτικά αλλά σταθερά βήματα στην ίδρυση συλλόγου γυμνιστών στην Ελλάδα και πιστεύω ακράδαντα στην εκπλήρωση όλων των στόχων που έχουν θέσει σε σύντομο διάστημα.

Οι αναρτήσεις τους είναι λιτές αλλά περιεκτικές και απηχούν την πλειονότητα, φρονώ, των Ελλήνων οπαδών του κινήματος, που έχουν απογοητευθεί τόσο από την αδράνεια των επίσημων αρχών, αλλά και από τις συνεχείς διαμάχες στο χώρο τους και τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να υπενθυμίσω ότι η δίωξη γυμνιστών ή γυμνών κολυμβητών σε απομακρυσμένες παραλίες γίνεται μόνο κατ' έγκλισιν, κατόπιν συγκεκριμένης καταγγελίας στις αρχές - το αυτεπάγγελτο έχει καταργηθεί με την τροποποίηση του άρθρου 353 του Ποινικού Κώδικα το 1984. Ο Ν1399/83 προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία κέντρων παραθερισμού γυμνιστών, αλλά δεν προβλέπει τη λειτουργία οργανωμένων ακτών γυμνιστών, γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία. Ο αιγιαλός ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όχι στον ΕΟΤ ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Ορισμένοι δήμοι και κοινότητες, νησιωτικών κυρίως περιοχών, έχουν τοποθετήσει πινακίδες που επιτρέπουν την άσκηση του γυμνισμού (βλέπε Φαληράκι Ρόδου) ή επιτρέπουν εθιμικά την άσκηση του γυμνισμού (παραλία Κρασσά ή «Μπανάνα» της Σκιάθου). Άλλη περίπτωση είναι η παραλία της Χιλιαδούς στην Κεντρική Εύβοια.

Η ομάδα του nudismhellas αποτελείται από νέα, σοβαρά και υπεύθυνα άτομα που τολμούν να προχωρήσουν σε χαλεπούς καιρούς, μακριά από τις μικρότητες του παρελθόντος και την άδικη επίθεση που δέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η στήριξή μου είναι δεδομένη και σύντομα θα ανακοινώσω μέσω του ιστολογίου του nudismhellas δύο σημαντικά προγράμματα προώθησης του ελληνικού γυμνισμού: το πρώτο αφορά την καταγραφή των ανεπίσημων ακτών γυμνιστών σε όλη τη χώρα με στοιχεία του 2009, υπό μορφή ερωτηματολογίου, και το δεύτερο, πάλι με ερωτηματολόγιο που αναμένεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη φυσιογνωμία και τη συμπεριφορά των επισκεπτών στις παραλίες γυμνιστών. Το τελευταίο αφορά διδακτορική διατριβή Έλληνα μελετητή στο πανεπιστήμιο του Νότινχαμ.

Η Διεθνής Γυμνιστική Ομοσπονδία (INF/FNI), της οποίας είμαι αντιπρόσωπος από το 1996, απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό στην ομάδα του nudismhellas και τους εύχεται «γρήγορη ευόδωση» των στόχων τους».

Φιλικά
Άγγελος Μιμηκόπουλος

(1)
To ιστολόγιο αυτό λειτούργησε από τις 8 Οκτωβρίου 2008 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010 και τα ελληνικά κείμενα αναρτήθηκαν στην ομάδα Google με θέμα το γυμνισμό στην Ελλάδα. Οι επιστολές αποδεικνύουν την επιθυμία συνεργασίας του angmimik με όλες τις ομάδες γυμνιστών στον ελληνικό χώρο, άσχετα αν τελικά οι προσπάθειές του δεν τελεσφόρησαν για λόγους που είναι ήδη γνωστοί στους αναγνώστες μας.

19/5/09
Από τον καλό φίλο και υποστηρικτή της ομάδας μας, Άγγελο Μιμηκόπουλο

Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού γυμνισμού, με τα προσβλητικά σχόλια κατά καταξιωμένων συναδέλφων και ενημερωτικών ιστολογίων, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας νέου, αδέσμευτου και ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) για τα προβλήματα και το μέλλον του γυμνισμού.


Δυστυχώς η πολυφωνία απουσιάζει από τον ευαίσθητο αυτόν χώρο. Οι έριδες, οι αντιπαλότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εν γένει νοοτροπία μας, στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση ενός προγράμματος προώθησης του γυμνισμού στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 1992. Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί στο προσκήνιο πάνω από πέντε διαφορετικά άτομα που επιθυμούσαν διακαώς να ιδρύσουν πανελλήνιο σύλλογο γυμνιστών, αλλ' όμως έθεταν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τον τελικό σκοπό. Έτσι, αναγκαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμεινε μη υλοποιήσιμο. Η πρωτοβουλία της ομάδας nudismhellas από τη Θεσσαλονίκη και του κυρίου εκφραστή της, Τάσου Αβραμίδη, να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση, και όχι μόνο, συλλόγου γυμνιστών, έφερε τη μεγάλη ανατροπή στο χώρο αυτόν και όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ανακοινώσεις τους.

Ο νέος, αδέσμευτος διαδικτυακός τόπος συζητήσεων (forum) θα έχει ως διαχειριστή και συντονιστές γυμνιστές υψηλού επιπέδου, γνώστες του αντικειμένου, με απεριόριστο, σεβασμό προς όλους τους χρήστες. ΑΜΕΣΕΣ, ΕΥΘΕΙΕΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και διαγραφές, γιατί σκοπός μας είναι η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης, παράθεση ιδεών και προτάσεων, εφικτών ή μη. Από τον εποικοδομητικό διάλογο σίγουρα θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν το κίνημα εν όψει του 32ου Διεθνούς Γυμνιστικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Ιταλία το 2010.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες και επισκέπτες της Βιβλιοθήκης, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, για την εμπιστοσύνη τους αλλά και για τις χρήσιμες παρατηρήσεις τους, ιδιαίτερα την ομάδα του nudismhellas.

Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης Γυμνισμού ολοκληρώνει την καταγραφή του υλικού και θα δέχεται το κοινό κανονικά από το Σεπτέμβριο. Για τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, μελετητές και σπουδαστές, βρίσκεται στη διάθεσή τους από την 1 Ιουνίου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει, για πρώτη φορά, τμήμα βιβλίων και ταινιών της δεκαετίας του’60, με θέμα τη σεξουαλική επανάσταση, τη λογοκρισία στον έντυπο τύπο και την άνοδο της πορνογραφίας και πως η τελευταία με τον πανσεξουαλισμό που διακήρυσσε, επηρέασε το γυμνισμό της εποχής και οδήγησε τον τότε πάπα Παύλο ΣΤ΄να καταδικάσει το κίνημα. Ήδη έχουν επιλεγεί οι τίτλοι των βιβλίων και των ταινιών και έχουν τοποθετηθεί οι αντίστοιχες παραγγελίες, ώστε να είναι στη διάθεση των επισκεπτών/χρηστών από την 1 Σεπτεμβρίου.

Φιλικά,
Άγγελος Μιμηκόπουλος






No comments:

Post a Comment