Followers

Friday, July 13, 2012

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η Βιβλιοθήκη Γυμνισμού απέκτησε για πρώτη φορά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Ιούνιο 1997 στον πρωτοπόρο τότε πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών Groovy, που για μια διετία  φιλοξένησε την αρχική ιστοσελίδα της. Το 1999 κατοχύρωσε ίδιο ιστότοπο που λειτούργησε μέχρι το 2003 (www.eedc.gr).

Δυστυχώς,  λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, η  διαδικτυακή επικοινωνία διακόπηκε και περιορίστηκε αποκλειστικά στη χρήση τηλεομοιοτυπικής συσκευής (φαξ). για την περίοδο 2003-2007.

Το καλοκαίρι του 2003 εμφανίστηκε άτομο νεαρής ηλικίας από την Καβάλα που επιθυμούσε διακαώς να ιδρύσει πανελλήνιο σύλλογο γυμνιστών.  Χωρίς την έγκρισή μας κοινοποίησε τον αριθμό κλήσης του κινητού τηλεφώνου μας στην ιστοσελίδα του, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ενοχλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους. Ο ίδιος εμφανίστηκε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού 
ALPHA τον Ιούλιο του 2003, με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Κεφαλληνία για το υπό ίδρυση ΚΠΓ (το γνωστό σε όλους Vassaliki Naturist Club). Επίσης πήρε θέση στο πρόβλημα της παραλίας Χιλιαδού στην Εύβοια.  Η συμμετοχή μας υπήρξε συμβουλευτική, αλλά η βιασύνη του τελικά κατέστρεψε το όλο εγχείρημα.

Το 2007 κρίναμε σκόπιμο, με υπόδειξη της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF/FNI), να επανασυνδεθούμε με το Διαδίκτυο, πρώτα με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αργότερα (Οκτώβριος 2008) με ίδιο ιστολόγιο στα Ελληνικά. Το Μάρτιο 2010 το αρχικό ιστολόγιο αντικαταστάθηκε από 11 ανεξάρτητα ιστολόγια. Σήμερα (2012) λειτουργούν 14 συνολικά που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1900 - 2012.


Κατά την περίοδο διαδικτυακής αποχής της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού (2003-2007), παρακολουθούσαμε τις προσπάθειες μεμονωμένων ατόμων και ομάδων να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του γυμνισμού, με απώτερο σκοπό την ίδρυση πανελλήνιου συλλόγου. Τρεις απ΄αυτούς μάς πλησίασαν και ζήτησαν τη συνδρομή μας. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με τις γνώσεις μας στο δύσκολο έργο τους, αλλά γρήγορα διαπιστώσαμε ότι επιζητούσαν την κοιωνική ανέλιξή τους μέσα από το γυμνισμό. Επιπλέον δεχθήκαμε απροκάλυπτη επίθεση από συγκεκριμένους χρήστες/μέλη με έωλες κατηγορίες... Με άλλα λόγια,  βρεθήκαμε στο μέσο μιας υποβόσκουσας κρίσης ανάμεσα στους Αθηναίους και Θεσσαλονικείς γυμνιστές την άνοιξη του 2009.


Η διαμάχη για την πρωτοκαθεδρία του γυμνιστικού κινήματος στον ελληνικό χώρο συνεχίστηκε με απειλή μηνύσεων, προσφυγή στη Δ.Η.Ε. και ανταλλαγή μειοτικών χαρακτηρισμών.


Η άσκηση υπεύθυνης, αυστηρής ίσως αλλά εποικοδομητικής κριτικής προς όλους τους εμπλεκόμενους είναι δικαίωμά μας.  Η παραχώρηση συχνοτήτων σε ιδιώτες και ομάδες στο Διαδίκτυο  συνοδεύεται από την αποδοχή  δεοντολογίας. για τους διαχειριστές και συντονιστές ιστοσελίδων.


Περιήλθαν, λοιπόν,  σε γνώση μας αναρτήσεις χρηστών/μελών και συντονιστή αθηναϊκού ιστότοπου για το πρόσωπο του διευθυντή της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού, χωρίς βέβαια να κατονομάζεται  ο ίδιος,  αλλά  φωτογραφίζεται έμμεσα για περίεργες διασυνδέσεις του τη δεκαετία του 1980. Προηγήθηκε ανεπιτυχής διασύνδεσή του με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ακολούθησαν και άλλα μειωτικά σχόλια τη τριετία 2009-2010, τα οποία ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν! Βέβαια, γνωρίζουν όλοι ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη ποτέ δεν χάνονται!

Πρόσφατο παράδειγμα οι απαξιωτικές εκφράσεις ενός από τους τρεις συτονιστές του γνωστού αθηναϊκού ιστότοπου κατά του angmimik, που για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζεται, και διαστρέβλωση των γεγονότων κατά το δοκούν. Προειδοποιούμε για τελευταία φορά το συγκεκρμένο άτομο και μέσω αυτού το διαχειριστή του ιστότοπου να αποφεύγει την οδό της αντιπαράθεσης. Διαφορετικά, υπάρχει και η γνωστή οδός...

Με αφορμή το ατυχές αυτό περιστατικό, συμβουλεύυμε όλους  τους επίδοξους χρήστες, ανώνυμους ψιθυριστές και σπερμολόγους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναρτήσεις τους. Αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές των ιστοσελίδων. Γνωρίζουν καλά ότι είναι εφικτή η αποκάλυψη των στοιχείων τους. Τελευταία προειδοποίηση!

No comments:

Post a Comment