Followers

Wednesday, January 19, 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (2)

Μετά τα δραματικά γεγονότα της άνοιξης του 2009 στον πολύπαθο χώρο του γυμνισμού, με τις ανώνυμες επιθέσεις και τα προσβλητικά σχόλια κατά συναδέλφων και ιστολογίων, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας νέου, αδέσμευτου και ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) για τα προβλήματα και το μέλλον του κινήματος.

Δυστυχώς η πολυφωνία και ο ειλικρινής διάλογος απουσιάζουν από τον ευαίσθητο αυτό χώρο. Οι έριδες, οι αντιπαλότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εν γένει νοοτροπία νεόκοπων γυμνιστών, στέκονται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος προώθησης του γυμνισμού στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 1992 λίγο πριν από το θάνατο του Δημήτρη Παζαρλή, προέδρου του Συλλόγου Φυσικής Αγωγής Γυμνιστών Ελλάδος «ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ».

Μέχρι σήμερα μάς έχουν προσεγγίσει δέκα τουλάχιστον επίδοξοι ηγέτες του κινήματος, με σκοπό τη σύσταση πανελλήνιου συλλόγου γυμνιστών, αλλά στην πορεία έχασαν τον προσανατολισμό τους. Όπως διαπιστώσαμε αργότερα, είχαν θέσει τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τον επιδιωκόμενο σκοπό. Αναγκαστικά, λοιπόν, διακόψαμε κάθε επαφή μαζί τους για ευνόητους λόγους. Έτσι, αποφύγαμε να βρεθούμε στο επίκεντρο μιας ανούσιας διαμάχης που ασχολήθηκε με δευτερεύουσας σημασίας θέματα (βλέπε κίτρινα περιβραχιόνια, αναγγελία εκδηλώσεων που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, πανελλήνιες συναντήσεις γυμνιστών και βαρύγδουπες ανακοινώσεις).

Με τη διάδοση του διαδικτύου στην Ελλάδα και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, ο γυμνισμός πέρασε στην ηλεκτρονική εποχή. Όμως, η απουσία ενός πραγματικά αδέσμευτου διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) είναι πλέον το ζητούμενο.

Σκοπός του νέου αυτού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων, η παράθεση ιδεών και προτάσεων και η απομυθοποίηση του γυμνού σώματος. Από τον εποικοδομητικό αυτό διάλογο σίγουρα θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν το κίνημα να ξαναβρεί το βηματισμό του.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας.

No comments:

Post a Comment