Followers

Thursday, March 03, 2011

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ (2)


Τα τελευταία χρόνια έκανε δυναμική εμφάνιση η «μόδα» του απόλυτου γυμνού στο χώρο του γυμνισμού. Αναφερόμαστε στη μερική ή ολική αποτρίχωση ανδρικού και γυναικείου σώματος και ιδιαίτερα του εφηβαίου.

Η αποτρίχωση δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Ξεκίνησε σε περιορισμένο βαθμό στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στις Η.Π.Α., πέρασε γρήγορα στο χώρο των ερωτικών ταινιών και «αγκάλιασε» μερίδα γυμνιστών στα τέλη του ’80, οπότε  για την προώθησή της ιδρύθηκαν δύο σύλλογοι γυμνιστών, ένας βραχύβιος στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ο άλλος, ο σημαντικότερος, στην Ολλανδία, με μεγάλη συμμετοχή μελών, παραγωγή ταινιών, κυκλοφορία τριμηνιαίου  εντύπου με τον τίτλο «
Nudest» (1996-2004) και εμπορία προϊόντων αποτρίχωσης.

Το 2002, κατά την επίσκεψή μας στην
Koversada της Κροατίας, πληροφορηθήκαμε από τον τότε  γενικό διευθυντή της μονάδας, ότι Ελβετός
«κομμωτής» υποχρέωνε τις γυναίκες να ξυρίζουν το εφήβαιό τους, για να αισθάνονται πιο ...γυμνές και πιο αληθινές στο φυσικό περιβάλλον! Ο ίδιος αντέδρασε, αλλ’ όπως αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια η αποτρίχωση έγινε σήμα κατατεθέν από την πλειονότητα των γυμνιστών.

Όλα ξεκίνησαν από τα μικροσκοπικά μαγιό που ανάγκαζαν τους οπαδούς του κινήματος υποχρεωτικά να ξυρίζουν τμήμα του εφηβαίου (γραμμή του μπικίνι), αφήνοντας μόνο μια λεπτή λωρίδα στο κέντρο που οι Βρετανοί αποκαλούσαν χιουμοριστικά «
landing strip», η οποία με τη σειρά της παραχώρησε τη θέση της στο εντελώς αποτριχωμένο εφήβαιο.

Στη θέση του αποτριχωμένου εφηβαίου νεαρά άτομα και των δύο φύλων υποβάλλονταν σε δερματοστιξία μόνιμου χαρακτήρα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, διακοσμούσαν  την ίδια περιοχή με παραστάσεις.

Όλες οι παρουσιάστριες του γνωστού καναδικού τηλεοπτικού σταθμού «Ν
aked News», οι ανταποκριτές του επίσης γνωστού διαδικτυακού τόπου «Clothes Free International» με τον οποίο συνεργαζόμαστε από το 2010, oι νεαρές πρωταγωνίστριες γυμνών εμφανίσεων σε δημόσιους  χώρους και δεκάδες άλλοι έχουν κάνει ολική αποτρίχωση! Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσονται από τη συνεχή περιποίηση της περιοχής, ιδίως οι κυρίες στα ΚΠΓ που έδιναν μεγάλη σημασία στην εμφάνισή τους! Ατελείωτες ώρες μπροστά στον καθρέπτη!

Οι ηθοποιοί ερωτικών ταινιών έχουν τέλος υιοθετήσει την ολική αποτρίχωση για λόγους που σχετίζονται με την εμφάνιση και απόδοσή τους στα ηλεκτρονικά μέσα εγγραφής (
dvd, blu-ray κ.ο.κ.).

Οι σύγχρονοι γυμνιστές έχουν αποδεχθεί τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο τους. Υπάρχουν, βέβαια, και οι παραδοσιακοί που επιμένουν στη διατήρηση του εφηβαίου.
  Άλλοι πάλι προτιμούν τη βαφή σε έντονα χρώματα ή τη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων με τη προσθήκη δακτυλίων!  Όσοι από τη φύση τους έχουν αραιό εφήβαιο καταλήγουν στην αποτρίχωση.

No comments:

Post a Comment