Followers

Friday, March 11, 2011

ΤΕΛΟΣ Ο ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Castle Variations Parks, που διαχειρίζεται το ΚΠΓ «The Four Seasons», στο Freelton του Ontario, με γραπτή ανακοίνωσή του στις 10 Δεκεμβρίου 2010, προς τα μέλη του κέντρου ενημερώνει ότι από την 1 Μαΐου 2011  μετατρέπεται σε «κανονικό» παραθεριστικό κέντρο.

Στη δισέλιδη επιστολή οι ιδιοκτήτες αναφέρουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Επισημαίνουν την έλλειψη συνεργασίας ορισμένων μελών στην αποδοχή των νέων διευθυντών, προσωπικού και επισκεπτών στη μονάδα και τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην προσέλκυση νέων μελών-γυμνιστών. Τονίζουν ότι, αν και διέθεσαν μεγάλα ποσά για τη βελτίωση και τις επισκευές των χώρων και των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης τους τελευταίους  δεκαεπτά μήνες από την αγορά του κέντρου, η συνολική επένδυση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τους  διευθυντές που παραιτήθηκαν για λόγους υγείας την άνοιξη του 2010. Οι αγγελίες  που δημοσίευσαν στον τοπικό τύπο για έξι εβδομάδες απέβησαν άκαρπες. Αναγκαστικά, λοιπόν, διόρισαν  νέους, μη γυμνιστές, που προέρχονταν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.
 
Το ιστορικό αυτό ΚΠΓ  ιδρύθηκε το 1969 από τους Γερμανοκαναδούς Hans και Lisa Steins και έγινε γνωστό από τη διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης «Miss Nude World» στη δεκαετία του  ‘70. Ο πρώτοςη διαγωνισμός γυμνής ομορφιάς έγινε το 1970 με 12 υποψήφιες και τα επόμενα χρόνια προσέλκυσε μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ακόμη μεγαλύτερο θεατών, καθιστώντας το κέντρο μια κερδοφόρα επιχείρηση.

«
The Four Seasons» στην ακμή του διέθετε εστιατόριο, τρία μπαρ, εσωτερική και εξωτερική πισίνα με καταρράκτη. Το κεντρικό κτήριο περιελάμβανε γυμναστήριο, υπνοδωμάτια, ατμόλουτρο και δίνη. ΄Ηταν επίσης γνωστό για την εξέδρα  βάρους οκτώ τόνων που κατέβαινε από την οροφή του κεντρικού κτηρίου στην εξωτερική πισίνα δημιουργώντας πρωτότυπη πίστα χορού.

Οι ιδρυτές πούλησαν την επιχείρηση το 1999 σε νέους ιδιοκτήτες που εφάρμοσαν τον προαιρετικό γυμνισμό (
clothes optional) και επέλεξαν ως διευθυντές τους Αμερικανούς Τom και Αnn Landers που είχαν εργαστεί με επιτυχία στο Caliente Resort κοντά στην Tampa της Florida, αλλά δεν μπόρεσαν να φέρουν την άνοιξη.

Πολλοί επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν στην
Kαναδική Γυμνιστική Ομοσπονδία για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες του κέντρου. Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε η πώληση στην εταιρεία Castle Variations Parks, όλοι περίμεναν ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν με την εισροή νέου κεφαλαίου, αλλά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.


Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος πολλών ΚΠΓ ανά την υφήλιο είναι πλέον γεγονός. Ο αριθμός των γυμνιστών-παραθεριστών μειώνεται δραματικά. Τα αμιγώς κέντρα παραθερισμού γυμνιστών δεν είναι πλέον βιώσιμα. Οι επιχειρηματίες – επενδυτές αναζητούν πιο αποδοτικές λύσεις, για να μη χάσουν τα κεφάλαιά τους, ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.
  Έτσι, λοιπόν, προσανατολίζονται προς μεικτά κέντρα ή κέντρα  μόνο για ενήλικες (swingers).

No comments:

Post a Comment