Followers

Tuesday, March 15, 2011

Ο ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ PITTSFIELD ΤΗΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ

Katherine Gundelfinger of Pittsfield

H Κatherine Gundelfinger, 39 ετών, τοπική καλλιτέχνιδα και ενεργό μέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη Pittsfield (42.424 κάτοικοι το 2009) της Μασαχουσέτης, συγκέντρωσε τον Οκτώβριο 2010 230 υπογραφές από εγγεγραμμένους ψηφοφόρους της περιφέρειας, προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία στις εκλογές της 2 Νοεμβρίου 2010 η ερώτηση-πρόταση «να επιτρέπεται στις γυναίκες να κυκλοφορούν γυμνόστηθες όπως οι άνδρες σε δημόσιους χώρους της πόλης». Η ίδια είχε προτείνει το 2007 να επιτραπεί ο γυμνοστηθισμός και για τα δύο φύλα σε τμήμα της λίμνης Onata, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από το τοπικό συμβούλιο με 9-2 ψήφους.


M
ε θερμοκρασία υπό το μηδέν την ημέρα των εκλογών οι ψηφοφόροι της 3ης εκλογικής περιφέρειας του
Berkshire στην οποία είχε τεθεί αυτή η ερώτηση, οι περισσότεροι αγνόησαν επιδεικτικά, καταψήφισαν τη μη δεσμευτική πρόταση με πλειοψηφία  2-1. Υπέρ ψήφισαν 2.934 και κατά 6.855. Με την προτεινόμενη πρόταση  «οι γυναίκες κάθε ηλικίας μπορεί να είναι γυμνές από τη μέση και πάνω σε δημόσιους χώρους όπως και οι άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών και των ταινιών». Η υπερψήφιση της πρότασης θα υποχρέωνε τον αντιπρόσωπο της συγκεκριμένης περιφέρειας στην τοπική Βουλή να προωθήσει νομοθεσία που θα τροποποιούσε τον ορισμό της γύμνιας.



Προς το παρόν, η άσεμνη  (γυμνή) εμφάνιση στη Μασαχουσέτη θεωρείται παράπτωμα που επιφέρει μέγιστη φυλάκιση 6 μηνών σε σωφρονιστικό κατάστημα ή πρόστιμο 200 δολαρίων ή και τα δύο.



Πάντως ότι βρέθηκαν ψηφοφόροι που στήριξαν την πρόταση της
Gundelfinger σε μια συντηρητική πόλη, που όμως στηρίζει Δημοκρατικούς, δείχνει τη σταδιακή μεταστροφή της κοινής γνώμης. Μεταξύ μας όμως, ακόμα και αν εγκρινόταν η πρότασή της, λίγες γυναίκες θα αποτολμούσαν να εμφανιστούν γυμνόστηθες σε δημόσιους χώρους.

No comments:

Post a Comment