Followers

Thursday, March 17, 2011

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΑΣΕΜΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!


Bαρκελώνη, Φεβρουάριος 2011.
Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε αυστηρά πρόστιμα για τους γυμνόστηθους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι από τώρα και στο εξής πρέπει να καλύπτουν το πάνω μέρος του σώματός τους.

Το καλοκαίρι του 2010 τοποθετήθηκαν αφίσες σε όλη την πόλη που υπενθύμιζαν στους επισκέπτες να φέρουν κόσμια περιβολή φεύγοντας από την παραλία.

Μετά  από διεξοδική συζήτηση, η σχετική νομοθεσία πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο καθόρισε υψηλά πρόστιμα ως εξής: €120-300 για περιφορά με μαγιό ή κοντό παντελόνι (και γυμνό στήθος) ή μπικίνι (όμως η χρήση στηθόδεσμου και φούστας ή κοντού παντελονιού είναι αποδεκτή) και €300-500 για γυμνή περιβολή σε δημόσιους χώρους.

Οι περισσότεροι δημότες θεωρούν το μέτρο ανεδαφικό, γιατί στην ουσία αφορά μικρό αριθμό  νεαρών Καταλανών, όχι τουριστών, που περιφέρονται ημίγυμνοι ή εντελώς γυμνοί στο κέντρο της πόλης. Όχι μόνο δεν ενοχλούν κανένα, αλλά αποτελούν σήμα κατατεθέν του κέντρου και έχουν γίνει από μόνοι τους πόλος έλξης των τουριστών.

Η Ισπανία από το 1989 έχει υιοθετήσει φιλελεύθερους νόμους σχετικά με τη γυμνή περιβολή  σε δημόσιους χώρους, με τη Βαρκελώνη να παίρνει τα ηνία. Όμως ο πρόεδρος του τοπικού Λαϊκού Κόμματος, Α
lberto Fernández Diaz,  προφανώς για να κατευνάσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του, εισηγήθηκε κατ΄επανάληψη την ψήφιση δημοτικού νόμου για την απαγόρευση της γυμνής περιβολής στους δρόμους, στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, εκτός από καθορισμένους χώρους.  Κατ΄αυτόν η γύμνια ορισμένων συμπολιτών του έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη της Βαρκελώνης.

Βλέπουμε, δυστυχώς την επανάληψη του έργου σε άλλη χώρα και πόλη. Οι πολιτικοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της Βαρκελώνης και ασχολούνται με τη …γύμνια νεαρών Καταλανών που προσβάλει τα χρηστά ήθη της τοπικής κοινωνίας. Τι άλλο θα δούμε!

No comments:

Post a Comment