Followers

Saturday, September 12, 2009

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009



ΑΓΟΡΕΣ/ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ
Ενεργοί κωδικοί προμηθευτών: 27
Ιανουάριος: 17
Φεβρουάριος: 6
Μάρτιος: 14
Απρίλιος: 12
Μάιος: 12
Ιούνιος: 15
Γενικό σύνολο: 103
Οι αγορές βιβλίων, περιοδικών και ταινιών καταγράφονται στα ειδικά δελτία εισαγωγής που τηρούνται ανελλιπώς από το 2006 για την κάθε κατηγορία Όλα τα έντυπα που παραλαμβάνονται, αναρτώνται στο ιστολόγιο της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού <naturistlibrary.blogspot.com> και παρουσιάζονται αναλυτικά.
Οι αγορές γίνονται με γνώμονα την αξία του εντύπου, την απήχηση που είχε στο αναγνωστικό κοινό της εποχής, τη σπανιότητά του και τη γλώσσα στην οποία εκδιδόταν. Οπωσδήποτε λαμβάνεται υπόψη και η τιμή.
Το πρωτόκολλο αλληλογραφίας περιλαμβάνει 100 εισερχόμενα και 97 εξερχόμενα αντικείμενα.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Έκδοση/Ανανέωση Δελτίων Μέλους ΙΝF/FNI: 1
Πώληση Παγκόσμιου Γυμνιστικού Εγχειριδίου 2009: 2
Πώληση περιοδικών γυμνιστών: 9
ΔΩΡΕΕΣ
1 δωρεά από Έλληνα γυμνιστή, μέλος της Διεθνούς Γυμνιστικής Ομοσπονδίας.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΕΣ
Το πρόγραμμα βιβλιοδεσίας έχει ανασταλεί λόγω υψηλού κόστους. Υπάρχουν 100 και πλέον άδετοι τόμοι περιοδικών.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ταξινόμησης των χιλιάδων φωτογραφιών και διαφανειών σε ειδικούς φακέλους.
Καταρτίστηκε αλφαβητικός κατάλογος των φωτογράφων –ερασιτεχνών και επαγγελματιών- που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο στις 30 Ιουνίου 2009.
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η τρέχουσα αλληλογραφία τοποθετείται σε ανθεκτικoύς χαρτοφύλακες. Στο τέλος του έτους θα βιβλιοδετηθεί σε τομίδια με τη μέθοδο της θερμοκόλλησης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης Γυμνισμού διαθέτουν το δικό τους ιστολόγιο από τις 8 Οκτωβρίου 2008.
Η σύνδεσή της με τις αντίστοιχες του εξωτερικού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το ιστολόγιο ενημερώνεται τακτικά με χρήσιμα εργαλεία για τους επισκέπτες /χρήστες (συνάλλαγμα, μετατροπή μονάδων μέτρησης, ειδήσεις, μηχανές αναζήτησης google κ.ο.κ.)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ
Στις 14 Ιανουαρίου 2009 τοποθετήθηκε αξιόπιστος μετρητής επισκεψιμότητας της εταιρείας Histats.com, που παρέχει έγκαιρα και αναλυτικά στοιχεία.
7.872 επισκέπτες (5.458 νέοι) διάβασαν 35.340 σελίδες (μέσος όρος 4,48% ανά επισκέπτη) από 86 χώρες. Η ενημέρωσή των στατιστικών στοιχείων γίνεται τουλάχιστο τρεις φορές την ημέρα.
Κατά γενική ομολογία, θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Βιβλιοθήκη Γυμνισμού όλης της Ευρώπης.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο Η/Υ αναβαθμίστηκε, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συστήματος και τέθηκε σε τρίμηνο πρόγραμμα παρακολούθησης από ειδικό τεχνικό.
Στις 9 Απριλίου εγκαταστάθηκε νέο πρόγραμμα προστασίας της εταιρείας ESETNOD32,επειδή το προηγούμενο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και μάς ταλαιπώρησε αρκετά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Α) Μετατροπή της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας και πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Με αυτή τη μορφή η συλλογή θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος και θα εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά της.
Β) Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για την εύκολη πρόσβαση των χρηστών/ μελετητών.
Γ) Βιβλιοδεσία των 100 και πλέον τόμων περιοδικών που τώρα βρίσκονται σε διαφανείς θήκες περιοδικών. Η δαπάνη ανά τόμο ανέρχεται στο ποσό των €50-60 για πανόδετο. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα €6.000!
Δ) Η ηλεκτρονική σύνδεσή της με τις αντίστοιχες του εξωτερικού για ανταλλαγή πληροφοριών.
Ε) Υπάρχει πρόγραμμα ανταλλαγής διπλών τευχών περιοδικών και βιβλίων με αντίστοιχες του εξωτερικού, ενώ από τα μέσα Μαΐου συνεργάζεται με ιδιωτική συλλογή-μουσείο στο Αμβούργο της Γερμανίας.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Στην πόλη Έστεργκομ (Esztergom) της Ουγγαρίας βρίσκεται το παράρτημα της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αναγνωρίσθηκε το 1992 με την ονομασία «Κύκλος Φίλων Γυμνιστικών Εντύπων». Διευθύνεται από το Peter Márkus και τη Judit Halász.
Πλούσια συλλογή αποκομμάτων τύπου στα Ουγγρικά, φωτογραφιών, διαφανειών και συλλογή ταινιών γυμνιστών μικρού μήκους από τη δεκαετία του '80 (τη χρυσή δεκαετία του ουγγρικού γυμνισμού).
Για την εξυπηρέτηση των Ούγγρων φίλων λειτουργεί από τις αρχές Απριλίου 2009 ιδιαίτερο αντίστοιχη ομάδα «γυμνισμός» στα Ουγγρικά. 12 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στην ομάδα και ανταλλάσσουν μηνύματα.
Ο τελικός απολογισμός του 2009 θα αναρτηθεί στις 31 Δεκεμβρίου.

No comments:

Post a Comment