Followers

Friday, September 04, 2009

AKTEΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Μετά το Φαληράκι Ρόδου όπου λειτουργεί με επιτυχία επί σειρά ετών οργανωμένη ακτή γυμνιστών για τους πολυπληθείς αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες, πληροφορούμαστε από το έγκυρο βρετανικό περιοδικό "H&E NATURIST" (τεύχος Σεπτεμβρίου 2009) ότι λειτουργεί παρόμοια ακτή και στον Κέφαλο Κω.
Ευχόμαστε και άλλοι δήμοι της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας να προχωρήσουν στη λειτουργία τέτοιων ακτών.
Ακόμη η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να δει το όλο θέμα από διαφορετική σκοπιά, να ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους με το γυμνισμό και να αφήσει κατά μέρος το στρουθοκαμηλισμό της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου που δεν είδε ή αδυνατούσε να αντιληφθεί τα χρόνια προβκήματα του ελληνικού τουρισμού. Με λίγα λόγια, οι τέσσερις υπουργοί ενδιαφέρονταν περισσότερο για την εικόνα τους. Ο νέος αναιρούσε τη δουλειά του προκατόχου του ("ράβε, ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει").
Η απουσία προτεραιοτήτων στη χάραξη και υλοποίηση σύγχρονης τουριστικής πολιτικής, με γνώμονα τις σημερινές ανάγκες της χώρας σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, έβλαψε παρά ωφέλησε τη χώρα. Οι αριθμοί που κατά καιρούς ανακοινώνονταν από την ηγεσία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, ενώ οι εγγενείς αδυναμίες του τουριστικού κυκλώματος ήσαν εμφανείς κατά την τελευταία πενταετία.

angmimik

No comments:

Post a Comment