Followers

Thursday, September 03, 2009

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ

Η δεκαετία του '60 υπήρξε καταλυτική σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τα αξεπέραστα τεχνολογικά επιτεύγματα και τη σεξουαλική επανάσταση, που εμφανίστηκε το 1964.
Επειδή, λοιπόν,ο γυμνισμός και οι συνήθειες των οπαδών του επηρεάστηκαν από την επανάσταση αυτή, θεωρήσαμε σκόπιμο να προσθέσουμε ένα νέο τμήμα που θα περιλαμβάνει εκδόσεις (βιβλία - όχι περιοδικά) και ταινίες που έγραψαν ιστορία ή συζητήθηκαν για τις τολμηρές σκηνές τους, όπως οι σουηδικές παραγωγές του 1967 και 1968 "Είμαι περίεργα κίτρινη" και "Είμαι περίεργα μπλε", η "Χέλγκα", πολλά ντοκιμαντέρ και ταινίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα - μερικές προβλήθηκαν καθυστερημένα στην Ελλάδα λόγω της λογοκρισίας.
Οι πρώτες παραγγελίες έχουν ήδη γίνει σε προμηθευτή της Δυτικής Ακτής και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε σε σύντομο διάστημα. Συνολικά, έχουν επιλεγεί 20 τίτιλοι βιβλίων και επίσημων κυβερνητικών αναφορών των ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.
Σημειώνουμε, ότι όλες οι εκδόσεις και οι
ταινίες σε DVD καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1960-1971 και αναφέρονται στη λογοκρισία, την πορνογραφία, στις επίσημες εκθέσεις επιτροπών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, τη σεξουαλική αγωγή σε διάφορες χώρες. Ορισμένες περιλαμβάνουν κεφάλαια για το γυμνισμό, άλλες απλά αναφέρονται στο φαινόμενο αυτό.
Όλα τα βιβλία και οι ταινίες παρουσιάζονται από την κεντρική σελίδα του ιστολογίου naturistlibrary.blogspot.com, όπως άλλωστε γίνεται με τα έντυπα των γυμνιστών.
H 18η έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του ετήσιου καταλόγου της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Τεκμηρίωσης Γυμνισμού (4 τομίδια) περιλαμβάνει αναλυτικά όλες τις εκδόσεις και ταινίες του νέου τμήματος.

No comments:

Post a Comment