Followers

Wednesday, November 10, 2010

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ


Η δεκαετία του '60 υπήρξε καταλυτική σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τα αξεπέραστα τεχνολογικά επιτεύγματα και τη σεξουαλική επανάσταση.

Επειδή, λοιπόν, ο γυμνισμός και οι συνήθειες των οπαδών του επηρεάστηκαν από την επανάσταση αυτή, θεωρήσαμε σκόπιμο να δημιουργήσουμε ένα νέο τμήμα που θα περιλαμβάνει εκδόσεις (βιβλία - όχι περιοδικά) και ταινίες που έγραψαν ιστορία ή συζητήθηκαν για τις τολμηρές σκηνές τους, όπως η σουηδική παραγωγή του 1967 «Είμαι περίεργα κίτρινη», η «Χέλγκα», πολλά ντοκιμαντέρ και ταινίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα ‒ μερικές προβλήθηκαν καθυστερημένα στην Ελλάδα λόγω της λογοκρισίας.

O βασικός προμηθευτής του ειδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης Γυμνισμού είναι γνωστός οίκος της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Ο οίκος αυτός διαθέτει χιλιάδες τίτλους βιβλίων και περιοδικών σε πραγματικά χαμηλές τιμές.

Όλες οι εκδόσεις και οι ταινίες καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1964-1974 και αναφέρονται στη λογοκρισία, πορνογραφία, επίσημες εκθέσεις επιτροπών και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, σεξουαλική αγωγή σε διάφορες χώρες. Ορισμένες περιλαμβάνουν κεφάλαια για το γυμνισμό, άλλες απλά αναφέρονται στο φαινόμενο αυτό.

Όλα τα βιβλία και οι ταινίες παρουσιάζονται από το ιστολόγιο
speciallibrary-angmimik.blogspot.com


No comments:

Post a Comment