Followers

Saturday, November 20, 2010

«NAKED LUNCH - ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ»

Κείμενο: Λιλιάνα Αβρούσιν
Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης
«ΕΨΙΛΟΝ», τεύχος 925, 04.01.09, σελ. 48-53

Μια διαφορετική προσέγγιση του γυμνού σώματος από τη δημοσιογράφο Λιλιάνα Αβρούσιν, με επώνυμες μαρτυρίες-δηλώσεις νέων ανθρώπων, ανάμεσά τους και του συντονιστή του γνωστού αθηναϊκού ιστότοπου, που φωτογραφίζεται στο σπίτι του ποτίζοντας τα φυτά του.


Διακριτικές φωτογραφίες τραβηγμένες από το φακό ενός εξίσου ικανού καλλιτέχνη φωτογράφου, του Σπύρου Στάβερη, που δένουν με το κείμενο και τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου περιοδικού.

Ανθρώπινες εξομολογήσεις για την άποψη των νέων, που έχουν συμβιβαστεί με το γυμνό σώμα τους και φωτογραφίζονται σε οικείο περιβάλλον.

Η αναφορά του συγκεκριμένου ιστότοπου και των περιληπτικών αλλά ουσιαστικών δηλώσεων του ιδρυτή του, είναι μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία για την πρόοδο που σημειώνει τους τελευταίους μήνες η προσπάθειά του.

Το άρθρο είναι από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει. Συγχαρητήρια στη δημοσιογράφο και το φωτογράφο για τη διακριτική παρουσίαση ενός θέματος που ακόμα και τώρα θεωρείται «ταμπού» για την ελληνική κοινωνία: η αποδοχή του γυμνού σώματος με τις όποιες ατέλειες, η απενεχοποίηση του γυμνού μέσα στο χώρο μας.

Ακούσαμε, ότι η Λιλιάνα Αβρούσιν ετοιμάζεται να γράψει και άλλο άρθρο για τους γυμνιστές. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη δημοσίευσή του.

Καιρός είναι «η γυμνή αλήθεια» να λάμψει και να βγει προς τα έξω, όπως πραγματικά είναι και όχι όπως ορισμένοι θέλουν να την παρουσιάζουν.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΙΛΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ!

No comments:

Post a Comment