Followers

Tuesday, September 18, 2012

ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2)



O «σεξογυμνισμός» ή «σεξουαλικός γυμνισμός», όπως είναι ευρύτερα γνωστός (αδόκιμοι όροι που χρησιμοποιούνται μόνο για το παρόν σχόλιο) είναι η νέα τάση που παρατηρείται στα εμπορικά κέντρα παραθερισμού γυμνιστών, που σταδιακά μετατρέπονται σε κέντρα παραθερισμού ηδονιστών, και φυσικά στις περισσότερες παραλίες, επίσημες και ανεπίσημες, σε όλο τον κόσμο.

Οι «σεξογυμνιστές», άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, δίνουν έμφαση στο γυμνό και άτριχο σώμα, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους άλλους στο χώρο που συχνάζουν. Καλογυμνασμένα ανδρικά σώματα με κοιλιακούς και μύες,  ξυρισμένο ή αποτριχωμένο εφήβαιο, προσελκύουν το ενδιαφέρον από το άλλο φύλο.

Το 2012 ήταν η χρονιά του μεταλλικού δακτύλιου στο ανδρικό μόριο. Ο μεταλλικός δακτύλιος μπλε χρώματος είχε την τιμητική του στον «Κόλπο των Χοίρων»  φέτος. Με την τοποθέτησή του στη βάση του ανδρικού μορίου επιτυγχάνεται σταθερή στύση προς ικανοποίηση των συντρόφων και των ηδονοβλεψιών (βλέπε σχετικά βίντεο από τον «Κόλπο των Χοίρων» στο
Cap dAgde της Γαλλίας).

Οι γυναίκες προτιμούν την ολική αποτρίχωση(1) (2) στο αιδοίο τους, φορούν –όχι όλες– κλειτοριδικό δακτύλιο και οι πιο νέες έχουν κάνει διάφορα σχέδια με τη μέθοδο της δερματοστιξίας στην περιοχή που κάποτε υπήρχε η ήβη. Συνηθέστερη μέθοδος αποτρίχωσης που διαρκεί 3-6 μήνες, είναι η βραζιλιάνικη, αλλά πρέπει να γίνεται από ειδικευμένη αισθητικό, ώστε να αποφεύγονται τυχόν μολύνσεις λόγω της χρήσης καυτού κεριού.

Η αναζήτηση της ηδονής είναι ο υπέρτατος σκοπός των γυμνιστών-ηδονιστών, οι οποίοι επιλέγουν εξωτικούς προορισμούς  στην Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και την Ευρώπη μόνο για ζευγάρια. Πολλά παραδοσιακά κέντρα παραθερισμού γυμνιστών έκαναν στροφή στην πολιτική τους και άρχισαν να δέχονται επιδειξίες, ηδονοβλεψίες, ηδονιστές, οπαδούς ανταλλαγής συντρόφων και άλλες σεξουαλικές μειονότητες. Όπως και να το κάνουμε, οι ηδονιστές είναι η ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο τουρισμό.

Οι Γάλλοι ηδονιστές, υπολογίζονται σε 500.000, Θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν οπαδοί του φιλοσοφικού ηδονισμού που πρέσβευε ο Αρίστιππος ο Κυρηναίος, αλλά οι ίδιοι θέλουν τις ρίζες τους στη Γαλλική Επανάσταση του 1789.

Στην «πόλη της ακολασίας» το βράδυ οι ηδονιστές και οι οπαδοί ανταλλαγής συντρόφων ντύνονται με προκλητικά μικροσκοπικά ρούχα, ιδιαίτερα οι γυναίκες που δεν φορούν εσώρουχα! Οι συναντήσεις των ηδονιστών γίνονται σε συγκεκριμένα μπαρ για το πρώτο ποτό και συνεχίζονται αργότερα σε ένα από τα κέντρα διασκέδασης αποκλειστικά για εκείνους. Τα κέντρα διασκέδασης   προσφέρουν πολυτέλεια και όλες τις ανέσεις για τη ικανοποίησή τους: ειδικά δωμάτια στο υπόγειο, στρώματα νερού, μεγάλους καθρέπτες, σεξουαλικά βοηθήματα. Διοργανώνουν επίσης πρωτότυπες εκδηλώσεις όπως πάρτι με αφρό στο «
Le Glamour» ή λιωμένη σοκολάτα στα γυμνά σώματα. Οι ερωτικές περιπτύξεις γίνονται μπροστά σε άνδρες που πληρώνουν είσοδο 40-60€ το άτομο. Οι γυναίκες αφήνουν τα μικροσκοπικά ενδύματά τους στο μπαρ, χορεύουν γυμνές στην πίστα μόνο με τις γόβες και το άρωμά τους, ενώ οι σύντροφοί τους πίνουν και απολαμβάνουν το θέαμα. Ξαφνικά ανεβαίνουν στην πίστα και αρχίζει η παράσταση!  Εκρηκτικός συνδυασμός ερωτικής πράξης και χρήματος!

Οι «σεξογυμνιστές» εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 70, πρώτα σε ιδιωτικούς, κλειστούς χώρους στις Η.Π.Α. και την Καραβαϊκή (Τζαμάικα) με τα περίφημα «Hedonism» 1 και 2 και αργότερα στο Cap d'Agde. Νέοι προορισμοί άνοιξαν στην Κεντρική Αμερική (Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Ολλανδικές Αντίλες) στην Ασία ( Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες) και Αυστραλία. Οι ασιατικές χώρες προωθούν ένα διαφορετικό τύπο σεξοτουρισμού με πολλά ερωτηματικά.
Το 2010 ενημερωθήκαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Γερμανίδα αντιπρόσωπο κέντρου σεξοτουρισμού στην  Γκάμπια (Δυτική Αφρική).

Πρόσφατο άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Steven Harp που μελέτησε τα αρχεία του «Χωριού Γυμνιστών» αποδεικνύει ότι η εμφάνισή τους εκεί (αρχές δεκαετίας 80) προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της διεύθυνσης του
Cap dAgde, των τοπικών αρχών και των κατοίκων για την πορεία του «Χωριού Γυμνιστών». Μαζί τους εμφανίστηκαν τα ειδικά καταστήματα πώλησης σεξουαλικών βοηθημάτων, τα κέντρα διασκέδασης για ηδονιστές και κάθε είδους υπηρεσία. Οι δήμαρχοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την τάση με προληπτικά ή, μερικές φορές, κατασταλτικά μέτρα, άμεση εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, αλλά προσέκρουσαν στην καθολική αντίδραση των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης και άλλων που έβλεπαν με συμπάθεια τους νεοφερμένους. Έτσι, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι έφιπποι αστυνομικοί το 1997. Παρ' όλα αυτά κάθε μέρα στις 5.30μμ αρχίζουν οι παραστάσεις, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλες αναρτήσεις μας.

Ο σεξουαλικός γυμνισμός αναπτύσσεται ταχύτατα και προκαλεί προβλήματα στα παραδοσιακά κέντρα παραθερισμού γυμνιστών που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο. Τα στατιστικά στοιχεία ποιυ δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι αποκαλυπτικά για την υποχώρηση του γυμνιστικού τουρισμού στην Ευρώπη το 2007(3).
Σημειώσεις:
(1) Vogue and the Brazilian Wax (guilty party, conflictedfeminist.blogspot.gr, Sunday, 13 February 2011)
(2) Public hair removal: The naked truth (Bidisha, The Guardian, Friday 11 February 2011)
(3) ΤΗΡ: Naturism Tourism in Europe, Barcelona, 2008



No comments:

Post a Comment